Bij jou in de Tuin – Deel 2

Afbeelding

Dit wil je niet in je nek hebben, want vinden doe je ‘m nooit. Hij heet niet voor niets de Gewone Doolhofspin… Worden akelig groot (dat is althans de waarneming van deze en gene, veelal vrouwen)

Afbeelding

Nog effekes en deze bonte bessenvlinder gaat weer aan de slag. ’t Wordt ook een Harlekijn genoemd, een nachtvlinder – dus als die wakker is dan fladdert die -met verlichting- de ganse nacht in je tuin! Het ligt dus niet aan je medicijnen of borrel dat je ze ziet vliegen!

Afbeelding

Een plumeaumug (vedermug / dansmug) streeft er naar elke spinnenweb stofvrij te maken met z’n plumeau, niet dat ’t ‘m lukt overigens. Maar ja, ’t is dan ook een mug, …geen olifant!

Afbeelding

Met deze vlieg kun je geen potje schaken… met zijn grijze baard moet het -zo te zien- één van oudste vliegen zijn… de witgrijze, soms grijswite baard wordt regelmatig bruin en stinkt…

Afbeelding

Dit is een minder oubollige vlieg zoals de vlieg hiervoor, gepimpt, moderne besturingssysteem, gestroomlijnd, in board achteruitcamerasysteem, twee roodkoperen fietsbellen. etc. Je kunt zelfs dankzij deze Groene Vleesvlieg zien of je toupetje goed zit…

Afbeelding

Jaha, kijk je naar buiten zie je opeens een enorme slak op je raam naar binnen gluren! Het eten wordt aan huis gebracht want de Segrijnslak (geen ‘sjagrijn-slak’) is eetbaar. Le petit France dans le Jardin! Je kunt ‘m alleen niet rauw eten want dan zit je met kerst 2022 nog te kauwen….

Afbeelding

Last but not least, de ‘Gele Rakker, of Slackum Blotekontius… een gelige naaktslak. Gaat liever op een vijgeblad zitten dan dat ie er een voor zijn geslaksdeel houdt. Het wordt echter afgeraden deze naaktslak te eten omdat die ’s nachts uit je maag kruipt (desnoods door je neusgaten), of juist die ‘andere’ uitgang… *kuch*

Bekijk hier deel 1 van Bij jou in de Tuin.

Foto’s © G. van Keulen

De Dambordvlieg van voren… @ G. van Keulen

2 Reacties

  1. Wat humoristische!!!!

    Verstuurd vanaf mijn iPhone

    >

    Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: