Servan Ott Fotografie: Zilverenmaan vlinder in de Weerribben-Wieden

Een vlinder waarvan de onderkant zeker net zo mooi is als de bovenkant is de Zilverenmaan. Een vrij zeldzame standvlinder die vooral voorkomt in Friesland en Overijssel waarvan het merendeel in de veenweidegebieden van de Weerribben- Wieden. Maar van oudsher ook van de voedselarme zandgronden van bijv. Noord-Brabant en Limburg met nu nog kleine geïsoleerde populaties. 

In de Wieden bij het vlonderpad achter het bezoekerscentrum vlogen vorige week veel Zilvermanen. Waar de Echte Koekoeksbloem, o.a. de voedselplant, veelvuldig bloeide. Een prachtig gezicht het zacht paars-roze met het oranje,bruine, zwart en wit van de Zilverenmaan. De uiterste vliegdata van de vlinder staat tussen 23 april en 23 september.

Foto bovenkant: f/3,2, 1/800 sec. Iso 800   Foto onderkant: f/5,  1/125 sec. Iso 800    

Natuurfotografie en vogelfotografieworkshops

Alle groepsworkshops gaan weer door en opgeven is nu volop mogelijk. Met veel mooie en verschillende natuurgebieden op de agenda. De combinatie van natuur en fotografie de ultieme manier om ontspannen in de natuur bezig te zijn. De individuele fotografieworkshops zijn ook altijd mogelijk evenals te boeken als vogel,- of natuurgids, neem dan ook zeker contact met me op of bij vragen  Plekken nog vrij voor de natuurfotografie workshop in de Oostvaardersplassen op zaterdag 3 juli en bij het Zuidlaardermeer- Oostp[older in Groningen op zaterdag 26 juni.

%d bloggers liken dit: