Vier verdachten aangehouden voor bedreiging in Wognum | Verdachte van internetfraude aangehouden

Vier verdachten aangehouden voor bedreiging

Wognum – De politie kreeg dinsdagmiddag een melding van een bedreiging met een vuurwapen op de Westeinderweg. De politie heeft direct een onderzoek ingesteld en de omgeving afgezet. Hierbij is assistentie verleend door de dienst speciale interventies, die toevallig aanwezig was op bureau Hoorn in verband met een oefening.

De bewoner heeft aangifte gedaan van de bedreiging. Er zijn vier verdachten aangehouden en zij zijn inmiddels in verzekering gesteld. Het zijn mannen van  28, 23, 26 en 22 jaar oud en respectievelijk afkomstig uit Westwoud, Hoogkarspel, en twee uit Hoorn.  Er zou een zakelijk geschil ten grondslag liggen aan de partijen waar de bedreiging uit voortvloeide.  

De politie stelt een nader onderzoek in.

Foto © G. van Keulen

Purmerender aangehouden op verdenking van meerdere vormen van fraude

Noord-Holland – In een uitgebreid onderzoek naar fraude met betaalproducten, heeft de politie Noord-Holland op dinsdag 20 april een 20-jarige man uit Purmerend in Amsterdam aangehouden. Tijdens het onderzoek naar deze vorm van fraude, kwam de recherche erachter dat de Purmerender zich waarschijnlijk ook bezighield met identiteitsfraude, Marktplaatsfraude, sollicitatie-phishingfraude, chantage/afpersing, computervredebreuk en diefstal met geweld.

De zaak kwam vorig jaar oktober aan het rollen toen de politie voor een andere zaak in de woning van de verdachte was. Per toeval stuitten politieagenten op allerlei poststukken en bankpassen die niet op de naam van de Purmerender stonden. De politie vond dit verdacht en nam de documenten en bankpassen in beslag. Daarna volgde een lang en intensief onderzoek dat ruim zeven maanden in beslag heeft genomen en dat uiteindelijk leidde naar de verdachte.
De Purmerender is na zijn aanhouding meegenomen naar het politiebureau voor verhoor en zal later deze week worden voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die zal bepalen of de verdachte in bewaring zal worden gesteld. De recherche zet het onderzoek voort en sluit niet uit dat meer slachtoffers zich zullen melden.

%d bloggers liken dit: