Raad benoemt nieuw lid Rekenkamercommissie

Raad benoemt nieuw lid Rekenkamercommissie

De raad van de gemeente Medemblik heeft op 15 april besloten om mevrouw Irene Makelaar voor vier jaar te benoemen tot lid van de Rekenkamercommissie Medemblik-Opmeer.

De gemeente Medemblik en de gemeente Opmeer hebben een gezamenlijke rekenkamercommissie. Beide gemeenten doen onderzoek naar de doelmatigheid, doeltreffendheid en rechtmatigheid van het gemeentelijk beleid.
De rekenkamercommissie is verantwoordelijk voor de organisatie, begeleiding en sturing van de onderzoeken. Het gaat daarbij onder andere om het selecteren van onderzoeksonderwerpen, het opzetten van de organisatie van het onderzoek en het begeleiden en uitvoeren van het onderzoek.

Irene Makelaar is verander- en lijnmanager binnen het cluster Beleid Samenleving bij de gemeente Zuidplas. Zij is bedrijfskundige en heeft in 2013 daarnaast haar Master of Management & Organisation behaald. In deze master heeft zij diverse beleidsonderzoeken uitgevoerd voor de gemeente Heerhugowaard. In de afgelopen twintig jaar is zij als ambtenaar werkzaam geweest op diverse strategische managementposities bij gemeenten, provincie en een Gemeenschappelijke Regeling. Zij heeft zich onder andere gericht op de kwaliteitsverbetering en de implementatie van organisatieveranderingen in politiek-bestuurlijke omgevingen.

Bron en foto gemeente Medemblik

%d bloggers liken dit: