Hoog aantal besmettingen in Noord-Holland Noord: “Britse variant virus verspreidde zich eerder in regio NH-Noord”

Donderdag 8 april 2021 – Afgelopen week zijn er in de regio 1.867 nieuwe coronagevallen gemeld. Dat is 22% minder dan de week ervoor. Ook het aantal besmette personen per 100.000 inwoners is gedaald van 361 vorige week naar 282. Ondanks dat ook het R-getal gedaald is van 1,07 naar 1,01 wordt de situatie in de regio gezien als zeer ernstig. Hopelijk zet de daling van de cijfers door.

Vaccineren

In de regio zijn er door de GGD 11.462 prikken gezet. Dat zijn er 3.000 meer dan de week ervoor. Op 1 april is de priklocatie in Hoorn van start gegaan. Met 16 prikplekken is dit de grootste priklocatie in de regio. In Hoorn zijn in de eerste week 1.400 prikken gegeven. Met voldoende leveringen van vaccins, is het mogelijk om enkele duizenden prikken per week te geven.

Onderzoek

Het RIVM heeft onderzocht waarom het aantal besmettingen in onze regio zoveel hoger waren dan in de rest van Nederland. De Britse variant van het virus, die veel besmettelijker is dan de ‘klassieke’ variant, verspreidde zich eerder in regio Noord-Holland Noord dan in de rest van Nederland.

Persconferentie

Dinsdag 13 april is er weer een persconferentie. Mogelijk mogen terrassen open vanaf 21 april maar alleen als dat veilig kan. Ook zou er sprake zijn van het vervallen van de avondklok. De versoepelingen hangen wel af van de ontwikkeling van het aantal besmettingen en of er voldoende mensen zijn geprikt. Of de eerste voorzichtige versoepeling mogelijk wordt, is pas zeker na de persconferentie.

Bron Gemeente Medemblik
Foto door CDC op Pexels.com

%d bloggers liken dit: