Gemeente Medemblik roept inwoners op zich aan de maatregelen te houden: “We zijn er nog niet vanaf!”

Gemeente Medemblik roept inwoners op zich aan de maatregelen te houden: "We zijn er nog niet vanaf!"

In een bericht op de gemeentelijke website roep te de gemeente de inwoners zich aan de maatregelen te houden. Redenen daarvoor zijn er genoeg: “De besmettingscijfers in de regio Noord-Holland Noord zijn de afgelopen week met 8% gestegen, terwijl het landelijk stabiel is gebleven. In de regio zijn 240 inwoners per 100.000 inwoners besmet geraakt, landelijk was dat aantal 142 en Medemblik spant de kroon met 300 besmettingen per 100.000 inwoners.”

Drie overlijdens in de gemeente Medemblik

Er waren 3 sterfgevallen in de week van 9 tot 16 februari in de gemeente Medemblik als gevolg van een Covid-19 besmetting. Volgens de gemeente is het feit dat het aantal besmettingen in zijn totaliteit verhoudingsgewijs lager ligt dan het landelijk gemiddelde een schrale troost. Maar de verschillen worden steeds kleiner. “Dus, we begrijpen dat het steeds moeilijk wordt om vol te houden, maar toch: houdt u zich aan de maatregelen, we zijn er nog niet vanaf!”

Eén reactie

  1. Wegwerpmondkapjes die in drogisterijen en apotheken worden verkocht zijn niet-medisch. Medische mondkapjes hebben als belangrijke functie dat zij primair de drager beschermen. Het uitgangspunt bij andere mondkapjes is vooral andersom. Niet-medische mondkapjes zijn meer gericht op een stuk bescherming voor mensen in de omgeving van de drager. Medische mondkapjes moeten voldoen aan Europese richtlijnen en Nederlandse normen, Ze worden dus gecontroleerd. Bij niet-medische en zelfgemaakte mondkapjes is dit niet het geval. In Duitsland zijn medische mondmaskers nu verplicht omdat die beter zouden filteren met zo meer beschermend vermogen dan niet-medische mondkapjes.
    Misschien kan de gemeente Medemblik er beleid op gaan voeren om de bescherming te vergroten.

    Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: