Voorjaarsprogramma bij Westfriese bibliotheken

Voorjaarsprogramma bij Westfriese bibliotheken

Voorjaarsprogramma bij Westfriese bibliotheken

De Bibliotheek lanceert in de voorjaarsvakantie een online programma om jong tot oud door de (hopelijk laatste) loodjes van de lockdown te helpen. Hierin staat de lockdown zelf centraal aan de hand van waargebeurde, hoopvolle verhalen.

Jeugdprogramma: Reis door mijn kamer

Voor de jeugd is een nieuwe Klooikaart beschikbaar met een (podcast)bingo, opdrachten en leestips. Deze kaart kun je op de website van de Westfriese Bibliotheken downloaden en printen: westfriesebibliotheken.nl/klooien

Graaf Xavier de Maistre

De Klooikaart is dit keer opgebouwd rond het waargebeurde verhaal van graaf Xavier de Maistre, die 42 dagen huisarrest kreeg in 1794 omdat hij een duel was aangegaan. Hij vermaakte zich zo goed binnen de vier muren van zijn kamer dat hij er een boek over schreef: Reis door mijn kamer. Het boek is niet meer te leen bij de Bibliotheek, maar gelukkig was Xavier de Maistre bereid om 227 jaar later zijn tips voor onze lockdown te delen via een podcastserie. In zes afleveringen geeft hij ideeën en opdrachten om jezelf te vermaken binnen de muren van je huis. Je kan in de voorjaarsvakantie meedoen aan DigiLAB Online, waar je een eigen fantasiewereld creëert met digitale middelen. 

Streep op de Klooikaart af wat je gedaan hebt en e-mail een foto hiervan met je eigen korte reisverslag uiterlijk 31 maart naar de Westfriese Bibliotheken om kans te maken op een mooie prijs. De Klooikaart en winactie zijn gericht op kinderen van 8 tot 12 jaar. 

Volwassenenprogramma: Schrijfproject Thuistijd

Ook volwassenen zullen de podcasts van Xavier de Maistre kunnen waarderen. En voor hen is er het schrijfproject Thuistijd. Tijdens de lockdown deelde de Amerikaanse Kitty O’Meara haar gedicht op Facebook: And the people stayed home. Het ging al snel de hele wereld rond en kreeg volop aandacht van beroemdheden als Oprah Winfrey en Deepak Chopra. In november werd er een geïllustreerd boek van gemaakt. Het boek is nog niet vertaald naar het Nederlands. Terwijl we daar met smart op wachten, laat schrijfcoach Saskia de Bruin je via de Westfriese Bibliotheken zien hoe je zelf alvast aan de slag kan gaan met de inspiratie die Kitty O’Meara geeft. 

In een paar Zoom bijeenkomsten leer je aan de hand van eenvoudige technieken en kleine opdrachten schrijven. Je vult je schrijfsels aan met foto’s, tekeningen en collages in je eigen Thuistijd belevingsboek. Zodat we stilstaan bij deze tijd en hem een beetje bewaren voor later. Voor meer informatie en aanmelding zie: westfriesebibliotheken.nl/thuistijd

Voor meer activiteiten van de Westfriese Bibliotheken, zie: westfriesebibliotheken.nl/agenda

%d bloggers liken dit: