Rellen voorkomen, opruiers opgepakt, gemeente blijft waakzaam

Rellen voorkomen, opruiers opgepakt, gemeente blijft waakzaam

Het was een onrustige week in Medemblik met serieuze signalen van geweldsdreiging in het centrum. zp,e;dt de gemeente Medemblik op de website . Door intensieve en goede samenwerking met de politie is onrust voorkomen en zijn bovendien zes verdachten aangehouden voor aanzetten tot geweld en opruiing.

Afgelopen dinsdag gaf burgemeester Frank Streng door middel van een noodbevel en het aanwijzen van een veiligheidsrisicogebied extra bevoegdheden aan de politie in de kern Medemblik. Aanleiding hiervoor waren serieuze signalen van geweldsdreiging en geplande rellen op dinsdagavond in de omgeving van de Dam en de Nieuwstraat. Dinsdagavond hield de politie toezicht in het centrum van Medemblik waarbij geen ongeregeldheden ontstonden. Rond 20:30 uur begaf zich een groep van ongeveer 30 man op de Nieuwstraat. Reden reden om de ME op te stellen. De groep keerde zonder onrust te veroorzaken huiswaarts en de ME hoefde niet in actie te komen.

Voorafgaand aan de dinsdagavond is de politie erin geslaagd de initiatiefnemers van de potentiële rellen te traceren en zijn zes verdachten aangehouden, met name uit gemeente Medemblik. Burgemeester Streng is blij dat het rustig is gebleven, maar blijft waakzaam: “We zijn blij dat het dinsdagavond rustig is gebleven in Medemblik. Dankzij de goede samenwerking tussen de gemeente en politie hebben we vooraf een goede aanpak kunnen afstemmen met het gewenste resultaat. Ik wil ook de inwoners bedanken die thuis zijn gebleven en hun kinderen thuis hebben gehouden. Toch zijn wij ook de komende periode extra waakzaam. We staan opgesteld om de veiligheid en openbare orde te bewaken en grijpen in als dat nodig is. Zo zorgen we voor de veiligheid van inwoners, ondernemers en horecagelegenheden. Zoals eerder aangegeven sta ik nog steeds open voor een gesprek met inwoners die zich zorgen maken.”

%d bloggers liken dit: