Dorpsraad Andijk: Wel of niet vaccineren?

Wel of niet vaccineren?

Hoe denken Andijkers over vaccineren tegen het coronavirus? Dat is de kernvraag van het onderzoek (enquête) die de Dorpsraad Andijk houdt onder de bewoners van Andijk. Aan de hand van een enquête wil de dorpsraad inzicht verkrijgen over de meningen van de Andijkers!

Ook wil de dorpsraad in kaart brengen hoeveel Andijkers positief getest zijn op het coronavirus of ziek zijn geweest door het coronavirus.

Je kunt de enquête HIER invullen. Op zondag 10 januari a.s. te 18:00 uur sluit het onderzoek. Zondagavond wordt de uitslag bekend gemaakt op deze site.

Foto door Karolina Grabowska via Pexels
Bewerking CAPAND

2 Reacties

 1. Inmiddels heb ik een reactie gekregen van het Dijklander ziekenhuis.

  ‘Ziekenhuispersoneel zou eigenlijk pas later in het jaar een vaccin krijgen. Omdat de druk in de ziekenhuizen erg hoog is, heeft de overheid onlangs besloten om zorgverleners van de acute zorg eerder te vaccineren. Vanwege het beperkt aantal vaccins dat op deze korte termijn beschikbaar is heeft het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ) besloten dat nu alleen de medewerkers van de SEH, IC en de COVID-afdeling een prik konden krijgen. Met dit eerste aantal vaccins dat wij nu hebben ontvangen (440) kunnen wij deze groep vaccineren. De rest van de zorgmedewerkers krijgt volgens de planning van de overheid in april een vaccin.

  Het vaccineren van zorgverleners heeft overigens geen invloed op de planning van de operaties. Of operaties wel of niet door kunnen gaan, heeft te maken met het aantal beschikbare bedden en het personeel dat hiervoor nodig is’.

  Mijn dank is groot voor deze redelijk inzichtelijke reactie van het Dijklander ziekenhuis.

  Like

 2. Uit een artikel gisteren in het NHD blijkt dat de Dijklander ziekenhuizen slechts 440 vaccins hebben gekregen terwijl er 3000 mensen werken. ,,Daarom hebben wij een selectie moeten maken’’, zegt woordvoerder Esther Muusse. Alleen het personeel op de intensive care (ic), corona-afdeling en de spoedeisende eerste hulp komt nu aan de beurt. De rest moet wachten tot april.’’ Ze zouden overigens vandaag met inenten beginnen.

  Dan vraag ik me af:

  – Hoe kan het dat er veel minder vaccins zijn verkregen dan kennelijk in eerste instantie werd gedacht?

  – En hoe zit het dan met de medewerkers op de operatiekamers?

  – En met het ambulancepersoneel?

  Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: