Dodelijk ongeval op spoor | Weigering bloedproef

Bovenkarspel – Op vrijdagavond raakte een 58-jarige man uit Zwaag dodelijk gewond bij een ongeval op het treinspoor Hoorn-Enkhuizen. Omstreeks 23.00 uur kreeg de politie melding van het ongeval. Ter plaatse bleek het slachtoffer deel uit te maken van een groepje van drie personen die vanaf de Burgemeester van Bredastraat in de richting van het treinstation liep. Bij het oversteken van de spoorwegovergang werd het slachtoffer geraakt door een passerende trein. Het slachtoffer overleed ter plaatse.

Rectificatie

Aanvankelijk werd bij de politie gemeld dat het slachtoffer een meisje zou zijn. Dit is in het antwoord op mediavragen meegenomen. Pas later bleek het om de 58-jarige man uit Zwaag te gaan. De politie betreurt de onjuiste berichtgeving.

Weigering bloedproef

Hoorn – Op zaterdagmorgen hield de politie een 26-jarige man (onbekend adres) die op de Scheldeweg in Hoorn bijna de zijkant uit een politieauto had gereden.

Omstreeks 04.30 uur reed de politie op de Scheldeweg. Vanaf de Boedijnhof kwam een auto met hoge snelheid aangereden die de Scheldeweg op wilde rijden. Zowel de bestuurder van deze auto als van de politieauto moesten er alles aan doen om een aanrijding te voorkomen. De politie zette zijn auto aan de kant om in gesprek te gaan met de bestuurder. Deze keerde zijn auto echter en ging er vandoor. Er volgde een korte achtervolging, die verderop op de Scheldeweg eindigde toen de verdachte met zijn auto een bocht mistte, via het trottoir de berm in reed en tegen een lantarenpaal aan botste. De verdachte ging er aanvankelijk nog rennend vandoor, maar kon vrij snel worden aangehouden.

De man bleek mogelijk in onder invloed van alcohol en/of drugs te verkeren. Hij weigerde echter mee te werken aan een blaas- en speekseltest. Ook weigerde hij mee te werken aan een bloedproef. Hierdoor kon niet worden vastgesteld of de man daadwerkelijk alcohol en/of drugs had gebruikt. Het weigeren van een bloedproef wordt gezien als misdrijf.

Bij controle bleek de man niet te beschikken over een rijbewijs.

%d bloggers liken dit: