Koudste nacht tot nu toe: minimum temperatuur -3.7 °C om 07:30 uur

Afbeeldingsresultaat voor cold weatherAndijk – Het was afgelopen nacht de koudste nacht tot nu toe en dat kan makkelijk want het jaar is nog maar net begonnen: minimum temperatuur -3.7 °C om 07:30 uur in Andijk. En naar verwachting wordt het vanmiddag een graad of 1 of 2. Bij het hoofdmeetstation van het KNMI in De Bilt kwam het kwik niet verder dan -5,2 graden Celsius. In Leeuwarden was het met -10,2 graden het koudst van het land.

Zonnig. Maandag in het noorden bewolkt, wat regen en kans op gladheid

Vandaag is er volop zon, in het noorden kunnen geleidelijk wel wolkenvelden komen binnendrijven. Vanmiddag komen de temperaturen kortstondig 1 à 2 graden boven het vriespunt uit, in het noorden blijft het onder bewolking mogelijk de hele dag licht vriezen. Er staat een zwakke wind uit een oost- tot noordoostelijke richting.

Komende nacht is het vrij helder en koud. Plaatselijk kunnen er mistbanken ontstaan. De minima lopen uiteen van -4°C vlak aan zee tot lokaal -9°C lokaal in het noordoosten en oosten van het land. De wind is zwak en veranderlijk, later wordt de wind in de noordelijke helft van het land zuidwestelijk.

Maandag is er in het noorden van het land meer bewolking aanwezig. Mogelijk kan daar wat lichte regen vallen. Op een koude ondergrond zou dit plaatselijk aanleiding kunnen geven tot gladheid, zowel in de ochtend als ’s avonds. In het midden en zuiden van het land is er veel ruimte voor de zon. De maximumtemperatuur loopt uiteen van +2°C in het oosten en zuidoosten van het land tot +5°C langs de noordwestkust. De wind wordt overal zuid tot zuidwest en neemt toe naar zwak tot matig. (Bron: KNMI)

%d bloggers liken dit: