Servan Ott Fotografie: Gele kwikstaart op de tulpen – Waterberging van Twisk

Gele kwikstaart op de tulpen – Waterberging van Twisk

De Gele Kwikstaart op de tulpen het lukte bij de Waterberging van Twisk. De vogel die zich altijd aangetrokken voelt tot de tulpen en ook nog eens heel mooi gekleurd is. Nog maar net terug van Afrika en wanneer alles hier in bloei staat zoeken ze deze tulpenvelden heel graag op. Met veel zoom, 800mm gefotografeerd, maar toch was de afstand niet groot een meter of 6. Vooral de vogel niet aankijkend en ook gefotografeerd op het lifeview schermpje, vlak boven de tulpen en vele beelden schietend. Dit beeld eruit gepikt omdat hij hier plots meer rechtop ging zitten en onderzoekend om zich heen keek. 

Vele verschillende kleuren bij de tulpen, in deze kleur in het veld gaan staan om bij het vinden van de Gele ook echt een knallend contrast te verkrijgen. 

Foto op f/9, 1/1250 sec. Iso 3200

Een keer mee met een natuurfotografie workshop of vogelfotografie workshop? Op zaterdag 4 mei staat een natuurfotografieworkshop in de prachtige Zouweboezem op de https://www.servanottfotografie.nl/agenda/ en op zaterdag 11 mei een vogelfotografie workshop op het strand en pier van IJmuiden tijdens de voorjaars-vogeltrek.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Ontdek meer van Andijk | APB | Andijker Nieuws Net

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder