Corina Sas Fotografie: Zo zie ik het…

All Rights Reserved

Zo zie ik het…

Zie dat de lucht mooi begint te kleuren en omdat ik iets had bedacht om te fotograferen rij ik gelijk naar Andijk Oost en rij daar de dijk op, ik zie het al: missie mislukt!

Terug, met zicht op de lucht die steeds meer begint te kleuren en lettend op het verkeer, rij ik langs de dijk, om bij het gemaal de dijk  weer op te gaan. Snel uit de auto om daarna een knappe compositie in de zoeker te vinden: het lukt niet!

 En onderwijl vervagen de kleuren van de wolken.

 Ondertussen vraag ik me af, of anderen tijdens een wandeling, ook die mooie lucht hebben gezien. 

Inmiddels zit ik onderaan de dijk. Het waait stevig en de spetters van de golven spatten op de keien onderaan de dijk. Ik kijk om me heen en zie rechts van mij een mooie blauwe kleur door het wolken dek. En boven mij schijnt een oranje gloed tussen de wolken.

Zie ook dat de  visnetten één lijken met de golven van het IJsselmeer, ze vallen haast niet op. De donkere palen staan stoer en stevig in het water en houden de netten vast. In de verte brand alleen het licht van de reuze windturbine “De admiraal”, die op de grens van Medemblik in de Wieringermeer polder staat. De andere windturbines in de polder vallen haast niet op.

Pak m’n camera en kijk door de zoeker of ik dit alles op de plaat kan vast leggen. Maak een paar  foto’s met verschillende instellingen. En zie hier:  de visnetten worden golven, visnet palen worden windturbines en omgekeerd. De avondlucht kleurt het IJsselmeer. 

Foto gemaakt 6 oktober 2023.

Corina Sas

Ontdek meer van Andijk | APB | Andijker Nieuws Net

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder