Gratis training Assertiviteit in gemeente Medemblik

Gratis training Assertiviteit in gemeente Medemblik

De gemeente Medemblik biedt een gratis assertiviteitstraining aan inwoners van de gemeente die ouder zijn dan 18 jaar om hen te helpen bij het aangeven van hun grenzen en het vergroten van hun zelfvertrouwen. 

Opkomen voor jezelf met respect voor anderen, dat is assertiviteit. Veel mensen vinden het moeilijk om nee te zeggen of hun grenzen aan te geven. Assertiviteit is een belangrijke sociale vaardigheid die ons helpt om onze grenzen aan te geven en voor onszelf op te komen, terwijl we tegelijkertijd respect tonen voor de grenzen van anderen. Het kan echter moeilijk zijn om assertief te zijn, vooral als we gewend zijn om altijd ‘ja’ te zeggen of als we bang zijn om anderen te kwetsen.

Om mensen te helpen bij het ontwikkelen van deze vaardigheden, organiseert de gemeente Medemblik een gratis training assertiviteit. De training is bedoeld voor volwassenen vanaf 18 jaar die in de gemeente Medemblik wonen en hun zelfvertrouwen willen vergroten en beter voor zichzelf willen leren opkomen. Tijdens de training leren deelnemers hoe ze hun grenzen kunnen aangeven, hoe ze nee kunnen zeggen en hoe ze assertief kunnen zijn in verschillende situaties.

De training zal bestaan uit zes actieve bijeenkomsten waarin veel gebruik zal worden gemaakt van voorbeelden uit de groep, aangevuld met een stuk theorie en huiswerkopdrachten. De training zal plaatsvinden in het gemeentehuis (Middengebouw) aan de Dick Ketlaan 21 in Wognum en zal naar verwachting beginnen op dinsdagavond 16 mei van 19.00 tot 21.00 uur, bij voldoende aanmeldingen.

Aanmelden voor de training kan door een e-mail te sturen naar maatschappelijkwerk@medemblik.nl. Voor vragen kunnen geïnteresseerden contact opnemen met het Wijkteam gemeente Medemblik via het telefoonnummer 0229-856000 optie 1 en vragen naar Carola Visser of Astrid Bakker.

Foto door Karolina Grabowska op Pexels.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: