Servan Ott Fotografie: Fuut rennend over het water, het admiraalzeilen en de cathouding

Volop baltstijd nog bij de Futen,  één van de meest spectaculaire rituelen is die van het admiraalzeilen en de cathouding. 1 van de twee start in een balts plots met weg te rennen over het water wat eindigt met een muur van water en gespetter én de vogel zijn/haar vleugels breed opzet; de cathouding én het ‘rennen en het met brede vleugels  landen’ het admiraal zeilen. Als een uitnodiging om vervolgens weer beide bij elkaar te komen voor een vervolg van de balts. Een schitterend gezicht en beleving, in de komende weken nog zeker de kans om dit bijzondere ritueel waar te nemen. Gemaakt in de haven van Enkhuizen en ieder voorjaar één of twee workshops speciaal in het thema van de futenbalts. 

  • Foto 1 fuut rennend: f/5.6, 1/8000 sec., Iso 2000
  • Foto 2 fuut ‘landend’ 1′: f/5.6, 1/8000 sec., Iso 2000
  • Foto 3 fuut ‘landend 2’: f/5.6, 1/6400 sec., Iso 2000

Ook een keer mee op pad met een natuurfotografie workshop of vogelfotografie workshop?

Een natuurfotografie workshop in Nationaal park de Weerribben-Wieden op zaterdag 22 april en een vogelfotografie workshop in de Zouweboezem (Z-H) op zaterdag 29 april https://www.servanottfotografie.nl/agenda/

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: