Corina Sas Fotografie: Maartse Buien

Maartse buien

De dagen worden langer en de temperatuur wordt steeds aangenamer. Het zonnetje schijnt en lokt ons naar buiten. Er wordt in de tuin gewerkt en de eerste aardappelen zijn al gepoot en de eerste bloemkoolplantjes staan ook al in de polder in mooie rijen in de klei. 

Op de foto is het slootje langs de dijk netjes schoongemaakt voor goede doorstroming van het water. Het gras ziet er sappig groen uit met vele molshopen. De mollen komen meer naar de oppervlaktes, want februari-april is de paartijd. De mannetjes gaan op zoek naar de vrouwtjes en verlaten hun territorium en graven lange mollenritten totdat ze een vrouwtje hebben gevonden.

De zon probeert door de kieren van de wolkengordijnen te schijnen, je voelt de warmte. Zie je de weerspiegeling in het kleine slootje? Het ene “gordijn” is wat zwaarder dan de ander en die zal ongetwijfeld wel ergens wat regen of zelfs hagel laten vallen.

Ja, het zijn de maartse buien die beduien dat de zomer aan komt kruien.

Foto gemaakt 5 maart 2023.

Corina Sas

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: