Corina Sas Fotografie: Dit zou een willekeurig dorp kunnen zijn

Dit zou een willekeurig dorp kunnen zijn

Op de FB-pagina “Je bent Andijker als …” had ik een foto van de zonsondergang gepost. Op die foto ging de zon onder in het verlengde van de Kleingouwsloot. Gelukkig moest ik, om die foto te maken, niet een eind voor op pad. Want ik woon vlak bij dat water. 

Het is überhaupt een stressfactor  wanneer ik de lucht zie kleuren als gevolg van de ondergaande zon: alles hangt samen met tijd! Nu wil ik jullie niet steeds lastig vallen met zonsondergangen, maar het is best een uitdaging om dat  “anders” te fotograferen.

Afgelopen zondag was het mooi voorjaarsweer, het zonnetje scheen en aan het einde van de dag kwam er bewolking opzetten. Toen ik uit het raam keek zag ik ineens de windturbine, die in de polder staat, rood/oranje kleuren: “dat is apart, dat moet de zon zijn. En het is bewolkt!”

Maar na enig speurwerk, zag ik dat de zon nog net onder dat wolkendek scheen. Dan moet ik even op pad: pakte mijn camera en stapte in de auto. Ineens kwam dat idee naar boven wat ik ooit voor ogen had om te gaan fotograferen. Maar de lucht was daar, achteraf, niet voor geschikt. Dus reed ik weer terug over de Gedeputeerdelaanweg richting het westen. 

En dan ineens zag ik dit!

De skyline van een dorp: de kerk tekent zich af tegen de donkere lucht. De bomen en de schuren zijn zwarte silhouetten in het felle licht van de zon. De bomen staan net onder de lijn van de donkere lucht: de horizon staat in brand. Je ziet de “brandhaard”, de zon. Als je goed kijkt zie je de contouren van een molen …

Om deze foto te kunnen maken speelt tijd een grote rol. Je kunt vast wel raden welk dorp dit is!

Foto gemaakt 19 februari 2023.

Corina Sas

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: