15 februari | Informatieavond duurzame energie op land

15 februari | Informatieavond duurzame energie op land

Onze regio werkt aan de opwek van (meer) duurzame energie. Dat roept vragen op: hoe passen we wind- en zonne-energie in het landschap in? Hoe groot mag een windmolen op een bedrijfserf zijn? Wat is een goede plek voor een groot oppervlak zonnepanelen? En hoe zorgen we ervoor dat inwoners kunnen profiteren van de duurzame opwek van energie? Het ‘Beleidskader wind- en zonne-energie Westfriesland’ geeft antwoord op die vragen.

Het beleidskader inzien

Vanaf 2 februari ligt het beleidskader ter inzage op het gemeentehuis in Wognum (Dick Ketlaan 21, receptie Noord). Daarnaast is hij op overheid.nl digitaal te raadplegen. U kunt tot 16 maart een reactie geven op het stuk door te mailen naar duurzaam@medemblik.nl.

Stel uw vragen

Wilt u meer weten over de inhoud van het beleidskader? Op woensdag 15 februari zijn inwoners van Gemeente Medemblik van harte welkom op het gemeentehuis in Wognum. De gemeente verzorgt dan een presentatie en beantwoordt graag uw vragen.

Hoe verder?

De zeven Westfriese gemeenten verzamelen de reacties en suggesties van inwoners. Die worden verwerkt in een regionale reactienota. Deze reactienota wordt gedeeld met de colleges van de zeven gemeenten, waarna zij besluiten of en hoe de Westfriese kaders worden aangepast. Tot slot wordt dit document ter besluitvorming voorgelegd aan de zeven gemeenteraden.

De gemeenten en haar bestuurders stellen uw reactie op prijs. Het draagt bij aan het proces om te komen tot richtlijnen voor de opwek van wind- en zonne-energie in onze regio.

Informatieavond Beleidskader wind- en zonne-energie Westfriesland

  • Datum: 15 februari
  • Locatie: Gemeentehuis in Wognum, Dick Ketlaan 21
  • Aanvang: 19.30 uur

Vooraf inschrijven is niet nodig.

Foto door Pixabay op Pexels.com

Eén reactie

  1. Als particulieren direct of indirect via bijvoorbeeld woningstichtingen etc. willen bijdragen aan duurzame energie zoals bijvoorbeeld zonnepanelen en extra isolatie moet dit kunnen leiden tot aftrekposten voor bijvoorbeeld de inkomstenbelasting wat de betrokkenheid hierbij zal versterken..

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: