Corina Sas Fotografie: Veel kijkplezier!

Veel kijkplezier!

Wanneer je op pad bent met de camera zie je de dingen soms net even anders. Vooral wanneer je meer inzoomt. Dit is voor mij soms net even interessanter.

Net zoals bij deze foto, die ik bij de Vooroever heb gemaakt.  Een foto waar je naar blijft kijken, vind ik. In deze foto ga je zoeken naar evenwicht, naar herhalingen, naar verschillen en naar overeenkomsten. Je gaat de foto verdelen in vlakken: is links hetzelfde als rechts en welke verschillen zijn er met de spiegelingen? Is  er verschil tussen onder en boven wanneer je de foto in tweeën  deelt? En dan het stukje water, waar de wind vele golfjes maakt, dat stukje water ligt  als een soort balk over de breedte van deze foto. Die balk breekt de spiegeling van de bomen. En ook de kleuren op de achtergrond en het donkere onderwerp: het licht van de zon is nog net te zien en reflecteert tegen de zware wolken.

Dit soort elementen in een foto vind ik een beetje kunst in de fotografie: je blijft kijken. En misschien herken je dit zelf ook wel.

Veel kijkplezier!

Foto gemaakt 18 januari 2023

Corina Sas

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: