Corina Sas Fotografie: We zijn rijk

Wat zijn we rijk

Die middag zag ik vanuit mijn woonhuis, richting de dijk, mooie ijsblauwe en witte wolkenpartijen vanaf het IJsselmeer aankomen. Ik besloot om vlug  de auto in te stappen op weg naar de dijk: De Vooroever. Gelukkig kun je je auto daar vlakbij het IJsselmeer parkeren en ben je snel bij de rand van het IJsselmeer. Dat was maar goed ook want dit soort luchten veranderen continu: flinke wolkenpartijen waren met elkaar in gevecht. Er kwam iets “moois” aandrijven…

Ik stond daar bij het surfstrandje en toen ik me een kwartslag omdraaide zag ik dat de zon die al behoorlijk was gezakt, de wolken kleurde van de aankomende winterse bui. Ook daar pakten  de wolken zich samen.  

De zon was snel achter de wolken verdwenen en  de lucht kleurde toen ijsblauw en grijs, het moment om naar huis te gaan.

Dat was even genieten van het spektakel daar in de lucht. Wat ben je dan rijk dat je hier nog gelukkig de ruimte hebt, langs het IJsselmeer en in de polder, om  (nog bijna) tot de horizon te kunnen kijken en dan ook zulke wolkenpartijen te kunnen waarnemen. 

Foto’s gemaakt op 19 januari 2023.

Corina Sas

%d bloggers liken dit: