Provinciehuis Noord-Holland in paars licht vanwege #WereldGehandicaptenDag

Provinciehuis in paars licht

Paviljoen Welgelegen in Haarlem, het provinciehuis van Noord-Holland, wordt op 3 december voor 1 avond in de kleur paars uitgelicht.

Met deze kleur vraagt de provincie aandacht voor mensenrechten en gelijke kansen van mensen met een beperking. 3 december is de internationale dag voor mensen met een handicap. Deze dag is in het leven geroepen als aanmoediging om de discussie over mensenrechten en gelijke kansen voor mensen met een beperking op de agenda te houden. 

De Gemeentelijke Werkgroep Toegankelijkheid ‘Medemblik’ is blij met deze verkleuring van het provinciehuis, aldus een woordvoerder: “Het is belangrijk dat de discussie over mensenrechten en gelijke kansen voor mensen met een beperking op de agenda komt en blijft van zowel de provincie als de gemeenten in Noord-Holland. Tot op de dag van vandaag is dit nog marginaal, maar we hopen dat de positie van mensen met een beperking binnen de samenleving veel meer aandacht zal krijgen, zodanig dat we van een inclusieve gemeenschap kunnen spreken.”

Advertentie
%d bloggers liken dit: