Stoommodellenweekend in Stoommachinemuseum

Zaterdag 24 en zondag 25 september komen modelbouwers van heinde en ver naar het Nederlands Stoommachinemuseum om hun stoommodellen, vaak exacte kopieën van originele stoommachines op schaal gebouwd, te demonstreren. Een feestje voor liefhebbers van alles wat met stoom en stoommodelbouw te maken heeft!

Bruisend weekend vol activiteiten

Zowel in het museum als buiten op het museumterrein is een gevarieerd aanbod van stationaire machines, puffende stoomlocomotieven, rondrijdende stoomtrekkers en -walsen, een ketel in aanbouw, heteluchtmotoren, een stoomfiets en nog veel meer te zien. In het binnenwater achter het museum varen radiografisch bestuurbare (stoom)boten af en aan, een lust voor het oog!

Passagiersstoomtreintje Romulus

Het modelstoomtreintje rijdt met grote stoomwolken en gillende stoomfluit puffend over het spoor op het museumterrein. Stap aan boord voor een ritje heen en weer, leuk voor jong en oud! 

Expositie ‘Nederland op Stoom!’ 

Vele bewegende en unieke stoommodellen uit de museumcollectie tonen in een audiovisuele show hoe de stoommachine halverwege de 19e eeuw Nederland veroverde. Je kijkt je ogen uit!

Alles wat draaien kan, draait! 

In het museum wordt het vuur in de ketel opgestookt en komen de robuuste stoommachines weer tot leven. Miniatuurstoommachines staan klaar om zelf stoom te maken en te ontdekken wat stoomkracht doet. Buiten in de machinetuin gaan we hijsen, zagen en baggeren. Kortom, er is van alles te zien en te beleven tijdens de Medemblikker Steamfair!

Advertentie
%d bloggers liken dit: