Servan Ott Fotografie: Lepelaars

De maand augustus is de maand dat veel vogels zich gaan verzamelen na het broedseizoen, zo ook de Lepelaars. Een gebied om er veel bij elkaar te spotten is dan bijvoorbeeld de Oostvaardersplassen. Sommige jongen (2e beeld) krijgen van de oudervogels nog het laatste voedsel via de snaveloverdracht, maar de meeste bedelen nog maar weinig én lepelen al op de typerende manier door het water om hun eigen hachje bij elkaar te sprokkelen. De jongen te herkennen aan de kortere zwart-roze tot donkerroze snavels én de nog zwarte vleugelpunten ipv volledig wit. 

Lepelaars zijn zeer sociale dieren, broedend in een kolonie en één van de weinige vogels waarbij paren elkaar poetsen, een geliefd gezicht bij deze prachtige en succesvolle vogels waarvan er in Nederland in 2020 3400-3500 broedparten werden geteld. De jongen zijn na 3-4 jaar geslachtsrijp. 

Mee een keer op vogelfotografie,- of natuurfotografie pad?

Een vogelfotografie workshop op Gruttoland op zondag 4 september én een natuurfotografie workshop in de Oostvaardersplassen op zaterdag 27 augustus https://www.servanottfotografie.nl/agenda/ 

%d bloggers liken dit: