Servan Ott Fotografie: Lepelaars

De maand augustus is de maand dat veel vogels zich gaan verzamelen na het broedseizoen, zo ook de Lepelaars. Een gebied om er veel bij elkaar te spotten is dan bijvoorbeeld de Oostvaardersplassen. Sommige jongen (2e beeld) krijgen van de oudervogels nog het laatste voedsel via de snaveloverdracht, maar de meeste bedelen nog maar weinig én lepelen al op de typerende manier door het water om hun eigen hachje bij elkaar te sprokkelen. De jongen te herkennen aan de kortere zwart-roze tot donkerroze snavels én de nog zwarte vleugelpunten ipv volledig wit. 

Lepelaars zijn zeer sociale dieren, broedend in een kolonie en één van de weinige vogels waarbij paren elkaar poetsen, een geliefd gezicht bij deze prachtige en succesvolle vogels waarvan er in Nederland in 2020 3400-3500 broedparten werden geteld. De jongen zijn na 3-4 jaar geslachtsrijp. 

Mee een keer op vogelfotografie,- of natuurfotografie pad?

Een vogelfotografie workshop op Gruttoland op zondag 4 september én een natuurfotografie workshop in de Oostvaardersplassen op zaterdag 27 augustus https://www.servanottfotografie.nl/agenda/ 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: