Corina Sas Fotografie: Verkoeling op het water

Verkoeling op het water

Zomer in West-Friesland: de een gaat naar het zwembad, de ander neemt een verfrissende duik in het IJsselmeer. 

Er zijn er ook die het water op gaan met een supboard, kano, bootje of motorschuit. Heerlijk varen en mooie vaarroutes ontdekken. Men neemt misschien ook een frisse duik in de openwateren daar. Zoals de Groote- en de Kleine Vliet nabij Onderdijk en Medemblik.

Ook wij starten op dit soort mooie zomerdagen de Lister motor voor een verkoelend tochtje met de schuit. Je komt onderweg dan wel eens mooie tafereeltjes tegen: je hoeft namelijk helemaal niet met je bootje te varen. Dat blijkt maar weer zoals op deze foto! Je gaat voor anker en laat je bootje dobberen op de golven van de Groote Vliet. De golven die veroorzaakt worden door de bootjes die er varen. Je gaat lekker liggen op de bodem van de boot en laat je in slaap wiegen. Hoe simpel kan het zijn. Niet wetende dat er een schuit voorbijkomt puffen met aan boord iemand met een camera. Klik, en het tafereeltje ligt vast! Deze foto was zelfs genomineerd en staat samen met vele genomineerde foto’s van andere deelnemers in een mooi fotoboek. Er waren 10 winnaars. Diegene die heerlijk in het bootje ligt te dromen moest eens weten!! Ach ja, als het warm is zoek je verkoeling!

Foto gemaakt 16 augustus 2020.

Corina Sas

%d bloggers liken dit: