Formatie Medemblik krijgt vervolg

Astrid Nienhuis

Formatie Medemblik krijgt vervolg

Vorige week vonden de coalitieonderhandelingen met Hart voor Medemblik geen doorgang vanwege het recycletarief. CDA, GemeenteBelangen en D66 spraken vervolgens over hoe en of de coalitieonderhandelingen verder opgepakt kunnen worden.

Op basis van de verkiezingsprogramma’s en verslagen van informateur Erik Stegink is Morgen! gevraagd om bij de drie partijen aan te sluiten. Morgen! heeft na intern overleg besloten om constructief aan de gesprekken deel te nemen.

CDA, GemeenteBelangen, D66 en Morgen! met elkaar in gesprek
Deze week is Astrid Nienhuis gevraagd om het formatieproces met CDA, GemeenteBelangen, D66 en Morgen! als formateur te begeleiden. Hierop reageerde ze positief en zal zij op zaterdag 28 mei starten met het eerste gesprek. Op donderdag 2 juni wordt de stand van zaken rondom deze formatie besproken in de gemeenteraad. De vier genoemde partijen gaan met vertrouwen de gesprekken tegemoet met als doel een sterk coalitieakkoord samen te stellen voor de inwoners van Medemblik.

%d bloggers liken dit: