NHD: ‘Hart voor Medemblik trekt zelf stekker uit coalitiegesprekken’

Tjeu Berlijn

De grootste partij in de gemeenteraad van de gemeente Medemblik, Hart voor Medemblik, heeft de gesprekken over een nieuwe coalitie stopgezet, dat meldt het Noordhollands Dagblad van vandaag.

De gesprekken met CDA, GemeenteBelangen en D66 over het nieuwe huisvuilbeleid – het recycletarief – voor de inwoners, staken nu omdat HvM het raadsbesluit weer van tafel wil en één of meerdere partijen die aan tafel zaten, niet. De fractie was in gesprek met over een nieuw college. ,,De afschaffing van dat tarief was en is een heel belangrijk onderdeel in ons verkiezingsprogramma”, aldus Berlijn in de krant. Berlijn wil het belangrijke punt in de verkiezingsprogramma niet inleveren om maar in het nieuwe college te kunne, ,,dan zouden we precies dat doen wat wij en onze kiezers zo verafschuwen”.

Hoe het nu verder gaat is niet bekend.

Foto © CAPAND

%d bloggers liken dit: