Gemeente Medemblik helpt nu ook woningeigenaren met verlagen energierekening

Gemeente Medemblik helpt nu ook woningeigenaren met verlagen energierekening

Gemeente Medemblik helpt nu ook woningeigenaren met verlagen energierekening

Gemeente Medemblik biedt woningeigenaren een waardebon van 70 euro aan. Met de waardebonnen kunnen woningeigenaren energiebesparende producten kopen zoals LED lampen, een waterbesparende douchekop of een radiatorventilator. Hiermee kunnen woningeigenaren hun energierekening verlagen. Woningeigenaren kunnen ook eerst advies krijgen van een energiecoach. De gemeente stelt zo’n 800 waardebonnen van € 70 en 100 persoonlijke adviezen beschikbaar. Deze actie loopt naast de waardebon-actie voor huurders, waar wegens succes al bijna alle bonnen zijn vergeven. 

Wethouder duurzaamheid Harry Nederpelt: “Een woning verduurzamen kun je groot en klein aanpakken. Ook kleine maatregelen zijn interessant als je zuiniger en comfortabeler wilt wonen. Een gloeilamp vervangen voor een LED lamp of een tochtstrip plakken is zo gedaan met een van de waardebonnen!”

Verzilveren 

De waardebon is aan te vragen via www.winstuitjewoning.nl/medemblik. De waardebon is direct te verzilveren bij ‘Winst uit je Woning’ met wie de gemeente samenwerkt voor deze actie. Woningeigenaren die energiebesparende producten liever bij een lokale winkel of andere webshop kopen, kunnen het aankoopbedrag terugvragen. Per huishouden kan één waardebon gebruikt worden.

Gratis adviesgesprek 

In het adviesgesprek krijgt de woningeigenaar advies over welke energiebesparende maatregelen zijn te nemen in de woning. Hiervoor komt een energieadviseur bij de bewoner thuis. Het aanvragen van de adviesgesprekken kan ook op de webpagina van Winst uit je Woning. De gemeente werkt samen met Susteen voor het geven van de persoonlijke adviezen. 

De actie voor waardebonnen en gratis advies loopt al een aantal weken. De actie loopt af wanneer er geen adviezen of bonnen meer beschikbaar zijn. 

Meer weten?Meer informatie over deze actie is te vinden op www.winstuitjewoning.nl/medemblik-koop en op www.susteen.nl.

Advertentie
%d bloggers liken dit: