Wie het weet mag het zeggen

Wie het weet mag het zeggen

De maand maart was een droge en zonnige maand met zelfs heerlijke warme voorjaarsdagen. Velen hebben genoten van mooie zonsondergangen. En de vroege vogels onder ons, van de mooie zonsopkomsten. We kunnen ons gelukkig prijzen dat we vanaf de West-Friese Omringdijk dit kunnen aanschouwen. Zowel boven het Markermeer als boven het IJsselmeer.

Deze keer heb ik een heel andere plek uitgekozen. Moest op tijd zijn want anders ging de zon schuil achter de dijk en de bomenrij. Op het moment van het maken van de foto, spiegelt de zon in het moeraswater en raken de laatste zonnestralen nog net de rietpluimen die de herfst en de winter hebben overleefd. Een eend klimt nog even een stukje de dijk op om voedsel te zoeken. Als je goed kijkt zie je in de verte de contouren van een windmolentje en een pad dat naar beneden loopt. Dat windmolentje verraad dat deze plaat de Koopmanspolder bij Andijk is. De koopmanspolder waar tot 2012 schapen graasden. Nu is het een Achteroever waar je van 15 juli tot 15 oktober, mits je de hond thuislaat, in een deel ervan kunt wandelen. Een mooi stukje natuur: op de foto de zonsondergang boven de Koopmanspolder van Andijk, 17 maart 2022.

Corina Sas

%d bloggers liken dit: