West-Friesland ontwaakt

Het is al licht en de  maan is er nog, een prachtige grote sikkelmaan. Dat is ook de reden dat ik deze zondagochtend  in de auto stap. Halverwege de rit door de polder verlies ik de maan uit het oog. Wel zie ik het licht van de opkomende zon steeds meer oranje worden: waar zal deze opkomen? Bij de Oosterdijk aangekomen rij ik langs de vuurtoren. Wat is het rustig. Zie een paar hondenbaasjes hun viervoeter uitlaten, of toch andersom? Uitslapen is er niet bij voor deze baasjes. Rij verder langs de dijk en parkeer bij “Koppie Onder”. “Koppie Onder” is de naam van een zwemsteiger, waarvan je zo  het IJsselmeer in springt om daar heerlijk te gaan zwemmen. Inmiddels wel bekend in West-Friesland.

Ik loop de betonnen dijktrap op en begin aan mijn wandeling, fotogeniek is het allemaal niet. Ik loop terug en kom een hardloopster tegen die mij spontaan gedag zegt met mijn naam. Ze kent mij, denk ik verbaast. Maar wie is zij dan?  Ik kijk nog eens goed om, richting de hardloopster. Tijd om na te denken heb ik niet ,want inmiddels klimt de zon hoger en het begint  toch wel wat spannender te worden. En om de hardloopster niet van zo dichtbij te fotograferen i.v.m. privacy  wacht ik tot ze bijna onherkenbaar in beeld is. En dan zie ik iets moois in de zoeker en druk af; het juiste moment blijkt.

Het is namelijk altijd een mooi gezicht als er wat symmetrie in de foto zit, of dat de kijker gaat zoeken naar symmetrie. Bij dit plaatje komt de zon precies in het midden achter een boom. De enige boom die hoger is dan de andere bomen. De hardloopster loopt bijna in het midden van het  voet/fietspad op de dijk. Aan beide kanten van haar zijn ook bomen of struiken.

En kijk eens naar het IJsselmeer?  Hier kun je ook goed zien dat we onder de zeespiegel wonen, je ziet duidelijk waar onze dijken voor dienen.

De zon klimt omhoog, weg symmetrie. West-Friesland ontwaakt, Andijk ook!

Corina Sas

Foto gemaakt op 27 februari 2022.

Advertentie

Eén reactie

  1. Prachtige foto! En ik weet wie de hardloopster is… het is nl mijn dochter!

    Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: