Wijkagent: 17 aangiften van fraude in Andijk en Wervershoof in de afgelopen 6 maanden

Een screenshot van de website fraudehelpdesk
Het bericht van wijkagent Frans Schraal op Twitter.

Wijkagent Frans Schraal berichtte dinsdag op Twitter dat in het afgelopen halfjaar 17 gevallen aangiftes zijn gedaan door inwoners van Andijk en Wervershoof in verband met fraude. Wijkagent Schraal meldde de Dorpsraad Andijk desgevraagd dat het hier gaat om het aankopen en betalen van goederen maar dat de betrokkenen vervolgens niets hebben ontvangen.

De wijkagent geeft iedereen het advies om de website fraudehelpdesk.nl te bekijken om te voorkomen dat je opgelicht wordt. Ook staan op deze website andere tips om te voorkomen dat je het slachtoffer wordt van malafide verkopers.

Op deze grafiek is te zien dat (horizontale) fraude het meest voorkomende misdrijf is in Andijk in 2020 (horizontale fraude gaat over fraude die gericht is tegen burgers, bedrijven en financiële instellingen). Bron Alle cijfers Andijk)

Waarom fraude melden?

Als slachtoffer is het niet altijd eenvoudig uw weg te vinden naar alle instanties die er in Nederland zijn. De medewerkers van de Fraudehelpdesk weten dit wél en kunnen je precies vertellen bij welke organisatie je het best kunt aankloppen. Met deze ondersteuning vergroot de Fraudehelpdesk bovendien de kans dat je resultaat boekt bij deze instanties. Ook adviseert Fraudehelpdesk je met betrekking tot de mogelijkheden de schade te beperken en of je deze eventueel vergoed kunt krijgen.

Door alle meldingen die de Fraudehelpdesk ontvangt, houdt men zicht op de laatste ontwikkelingen. Duikt er een nieuwe vorm van fraude op? Een nieuwe werkwijze? Dan kan de Fraudehelpdesk daar direct voor waarschuwen. Derapportages aan het ministerie van Justitie en Veiligheid dragen bij aan meer inzicht in wat er speelt op het gebied van fraude.

N.b.: Digitaal melden is enkel mogelijk door gebruik te maken van de op onze site aangeboden meldformulieren. Meldingen die direct aan een e-mailadres van de Fraudehelpdesk worden gezonden, zullen niet in behandeling worden genomen.

Wijkagent volgen op Twitter

Heb je een Twitteraccount dan kan je wijkagent Frans Schraal volgen en zodoende op de hoogte blijven van gebeurtenissen in o.a. Andijk.

Eén reactie

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: