Een lekkere kop koffie in de Huiskamer dankzij Hart voor Medemblik

Tjeu Berlijn, fractievoorzitter van Hart voor Medemblik, met weer een lading koffiepakken voor de Huiskamer van Andijk

Vandaag bracht Tjeu Berlijn weer een nieuwe voorraad koffie voor de Huiskamer van Andijk. De fractievoorzitter en lijsttrekker van Hart voor Medemblik meldde zich vorig jaar augustus aan bij de Dorpsraad Andijk om sponsor te worden van de Huiskamer van Andijk en er voor wilde zorgen dat dit initiatief een jaar lang wordt ondersteund door Hart voor Medemblik. De stuurgroep van de Huiskamer van Andijk vindt het een genereus aanbod van Hart voor Medemblik en neemt de koffie dan ook met veel dank in ontvangst.

Sponsoren

De stuurgroep van de Huiskamer is blij met deze ondersteuning want de Huiskamer ontvangt geen subsidie. Andere sponsoren zijn Loon- en aannemingsbedrijf VAN ETTEN, die het gebouw rolstoeltoegankelijk heeft gemaakt in samenwerking met de gemeentelijke Werkgroep Toegankelijkheid “Medemblik”, Drukkerij Vijn voor het drukwerk en kopieën, De Andijker voor het plaats van advertenties, Jan Ruiter-Wever Bloembollen en Bolbloemen voor de bloembollen, gemeente Medemblik voor het aanpassen van het straatwerk op de openbare weg, Woningstichting Het Grootslag / Huurdersraad De Driehoek voor het beste Buurtidee, Andijker Nieuwsnet voor tal van publicaties en @CAPAND voor beeldmateriaal.

Ontmoetingsplek voor Andijkers

De Huiskamer van Andijk biedt een ontmoetingsplaats voor iedereen die even op de koffie wil komen een een praatje wil maken met dorpsgenoten. Dankzij de welwillende medewerking van de gemeente Medemblik en het bestuur van de jongerenclub “The Future” is dit mogelijk gemaakt nu een dergelijke ontmoetingsplek er niet meer is door de plannen rondom Sorghvliet. Vrijwillige gastvrouwen en -heren ontvangen de gasten met een kop koffie of thee en hebben een luisterend oor en zijn in voor een gezellig praatje! Zonder deze vrijwilligers was het niet mogelijk de huiskamer op te zetten!

Rolstoeltoegankelijk

Het gebouw is rolstoeltoegankelijk gemaakt. De gemeentelijk Werkrgoep Toegankelijkheid ‘Medemblik’ heeft de toegang en de nooduitgang geschouwd en aan de hand van de richtlijnen vastgesteld dat het gebouw niet rolstoeltoegankelijk was. Dankzij de welwillende medewerking van Loon- en aannemingsbedrijf is dit aangepast. Het gebouw heeft ook een rolstoeltoegankelijk toilet!

Initiatief

De logo’s van de initiatiefnemers

Het initiatief is tot stand gekomen door een samenwerking van de PCOB/KBO Andijk, De Zonnebloem Andijk, Samen Ouder Worden, de gemeente Medemblik en de Dorpsraad Andijk. De dorpsraad exploiteert de huiskamer en coördineert een en ander. De stuurgroep hoopt dat er mettertijd weer ruimte is in Sorghvliet om de huiskamer daar te houden, tot die tijd wordt er dankbaar gebruik gemaakt van het gebouw aan de Sportlaan 1a.

Basisregels Corona

De Huiskamer van Andijk is open op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur. De basisregels in het kader van het bestrijden van het coronavirus zijn van kracht: ontsmet en was je handen, hoest/nies in je elleboog, schud geen handen en heb je verkoudheidsklachten blijf dan thuis en laat je testen!

Contact

Wil je meer weten over de Huiskamer van Andijk dan kun je terecht bij de Dorpsraad Andijk, mail naar dorpsraadandijk@gmail.com zet in het onderwerp van de mail: Huiskamer van Andijk.

Je kunt de Huiskamer van Andijk volgen op Facebook

Advertentie


Klik op de afbeelding voor meer informatie over Hart voor Medemblik
Advertentie
%d bloggers liken dit: