Geen treinen van, naar en via Hoorn in de week 21-26 februari – aangepaste dienstregeling in het weekend daarna

Door werkzaamheden: van, via en naar Hoorn is de dienstregeling aangepast.

In de voorjaarsvakantie van maandag 21 tot en met zondag 27 februari rijden er bussen in plaats van treinen op de trajecten Hoorn – Heerhugowaard, Hoorn – Enkhuizen en Hoorn – Purmerend Overwhere in verband met ingrijpende werkzaamheden van ProRail aan het spoor. Op zaterdag 26 en zondag 27 februari is er ook geen treinverkeer tussen Purmerend Overwhere en Zaandam. De Intercity tussen Alkmaar en Den Helder blijft wel rijden. NS raadt reizigers aan om voor vertrek de NS Reisplanner te raadplegen en rekening te houden met extra reistijd van circa 30 minuten.

Advies

  • Van maandag 21 februari tot vrijdag 25 februari wordt er gewerkt in Hoorn aan het spoor. Er worden wissels vervangen en op het emplacement van Hoorn en richting Enkhuizen wordt er gewerkt aan de treinbeveiliging.
  • Op zaterdag 26 en zondag 27 februari wordt er gewerkt tussen Hoorn, Purmerend en Enkhuizen. De werkzaamheden bestaan uit spoorvernieuwing en vernieuwing van dwarsliggers.
  • Op station Obdam werkt ProRail aan het onbeveiligde overpad. Er wordt gewerkt van maandag 21 februari tot en met woensdag 25 februari. De werkzaamheden vinden aaneengesloten plaats. Vanwege de veiligheid voor reizigers wordt het overpad beveiligd met automatische overpadbomen (AOB). Naast het werk aan het overpad wordt er ook gewerkt aan het spoor.
  • ProRail gaat werken aan de perrons van station Bovenkarspel- Grootebroek. Zodat reizigers een gelijkvloerse instap krijgen vanaf het perron in de trein. Dit is volgens de Europese regelgeving en Nederlandse afspraken voor de toegankelijkheid van het spoor. Er wordt gewerkt van maandag 21 februari tot en met zondag 27 februari einde dienstregeling. Ook deze werkzaamheden vinden aaneengesloten plaats.
  • Tip! Plan je reis kort voor vertrek
    Plan je reis vanaf 10 dagen voor vertrek met de reisplanner voor het meest actuele advies.

Alternatief vervoer

Er rijden stop- en snelbussen.

  • Bron Nederlandse Spoorwegen
  • Foto PicaBay
Advertentie
%d bloggers liken dit: