Voorlichtingsavond: Natuurgidsenopleiding IVN

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Op 11 januari 2022 start er weer een nieuwe Natuurgidsenopleiding van IVN West-Friesland en er zijn nog een paar plaatsen vrij! 

Dinsdag 9 november 2021 is er een Informatieavond Natuurgidsenopleiding in het Streekbos Paviljoen in Bovenkarspel op de Veilingweg 21a. Start 19.30 uur. Deelname aan deze informatieavond is heel gewenst. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via cursussen@ivn-westfriesland.nl

Ben je een natuurliefhebber en wil je graag je kennis delen met andere mensen? Maar geen idee hoe je dat moet aanpakken?
Dan is de Natuurgidsenopleiding (NGO) van IVN afdeling West-Friesland wel iets voor jou.
In een periode van anderhalf jaar krijg je een uitgebreide serie inleidingen over onderwerpen, die betrekking hebben op natuur en milieu. Deze 14-daagse bijeenkomsten op de dinsdagavond zijn er enerzijds op gericht je kennis over de natuur te vergroten, maar er is daarnaast ook aandacht voor zaken als presentatie en didactiek.
Het klinkt misschien wat hoogdravend, maar de ervaringen van vorige opleidingen laten zien, dat het vaak heel gezellig is en dat er boeiende discussies ontstaan. Ook zit er in de opleiding tweemaal een weekend op Texel. Daar wordt het geleerde in praktijk gebracht.

Hoe ziet de cursusweek er uit?
De avond (dinsdag) begint met 3 Vijfminutenspreekbeurten door verschillende cursisten. Daarna volgt een les rond een bepaald onderwerp. De avond duurt van 19.30 tot 22.00 uur. De zaterdag daaropvolgend vindt er een buitenactiviteit plaats, variërend van het benoemen van planten en dieren tot bodemonderzoek. In het tweede jaar komen daar ook presentaties door de deelnemers bij.

In heel Nederland zijn IVN afdelingen actief en bij IVN afdeling West-Friesland is een grote groep vrijwilligers al bijna 50 jaar actief om excursies te geven aan schoolkinderen en volwassenen, om ze laten hoe mooi de natuur en het landschap zijn. 

Het maximumaantal deelnemers is op dertig gesteld. We geven voorrang aan deelnemers uit de regio West-Friesland en Wieringen. Vooropleiding is niet vereist, wel hart voor de natuur en zin om met mensen en kinderen om te gaan.

Contact & opgave vóór 9 november: cursussen@ivn-westfriesland.nl of bel 06-25408745.

Fotobijlage: Natuurgidsen in spe (Foto Astrid Bijste

%d bloggers liken dit: