Lichtjesavond Stoommachinemuseum

Medemblik Zaterdag 6 november sluit het Stoommachinemuseum aan de Oosterdijk het stoomseizoen af met een spetterende finale. Het monumentale stoomgemaal uit 1869 is feeëriek verlicht en omgetoverd tot ‘lichtkasteel’ dat al van verre te zien is in de duisternis.

Duo Alfredo & Marini 

In deze sprookjesachtige ambiance geeft het duo Alfredo & Marini, krachtpatsers uit een oud circusgeslacht, buiten op het museumterrein drie magische vuurshows met vuur, messen, stenen en glas. Met authentiek kermisvermaak staan zij hun mannetje en voeren ze een spannende voorstelling met humorvolle fakir-act op, waarbij het publiek uitgedaagd wordt voor een bloedstollende krachtmeting! Durf je dit aan? Kom dan kijken! Aanvang shows duo Alfredo & Marini: 19.00, 20.00, 21.00 uur 

Het museum is vanavond onder stoom. De machines draaien alsmede de hoofdstoommachine van het gemaal. Ook buiten in de machinetuin worden enkele machines onder stoom gebracht en hoor je het geknars en gepiep van de draaiende emmers van de met honderden lampjes verlichte baggermolen al van ver. In het feestelijk verlichtte museumrestaurant staat de warme chocomel en glühwein klaar.

Na Lichtjesavond sluit het museum tijdelijk de deuren om met de kerstvakantie weer open te gaan voor bezoekers. 

Parkeren 

Wij verzoeken u vanavond te parkeren op het terrein bij het Regatta Centrum. U kunt gebruik maken van de gratis City Tours pendeldienst naar het museum. 

Nederlands Stoommachinemuseum Oosterdijk 4, 1671 HJ Medemblik |tel: 0227 544732 | www.stoommachinemuseum.nl

Foto’s aangeleverd

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.