Het “Schellinkhouterdijkje”

Het "Schellinkhouterdijkje" - Foto © Corina Sas
Het Markermeer – foto © Caroline Sas

Het “Schellinkhouterdijkje”

We fietsten over het Schellinkhouterdijkje, een stukje Westfriese Omringdijk tussen Hoorn en de Broekerhaven bij Bovenkarspel. Je hebt er prachtige vergezichten. Aan de ene kant de dijkhuisjes en mooie boerderijen van de dorpen Wijdenes, Oosterleek, Hem, Venhuizen en de polder. Aan de andere kant het Markermeer.

Het grappige is als je aan de “de huizenkant” fietst, je naar de huizen en naar de polder kijkt. Als je aan “de meerkant” fietst, dan kijk je over het Markermeer. 

We zijn gestart bij het strandje van Schellinkhout en fietsten richting Broekerhaven, dus fietsten we aan de “meerkant”.

Er zijn veel bootjes op het Markermeer en het is windstil.  De watervogels vermaken zich ook goed. De lucht begint wat te betrekken en er komt zeedamp opzetten. Ik stapte van mijn fiets om van het uitzicht van het Markermeer te genieten… Ik zag een rij visnetten met palen, een aalscholver zat bovenop zo’n visnetpaal.  De eenden en meerkoeten zwommen rond om voedsel te vergaren. Het is net of de aalscholver iets ziet in de verte, hij tuurde als een kapitein over het water. Is er “land in zicht”? De horizon vervaagde, de lucht en het water ging in strepen in elkaar over. Zal de aalscholver dit ook zo ervaren? Of denkt hij, hoe kan ik straks nog een visje bemachtigen?

Corina Sas


Wekelijks stuurt Corina Sas een of meerdere foto’s aan de redactie van fotogenieke locaties in West-Friesland en daarbuiten. Bekijk hieronder de voorgaande inzendingen van Corina Sas.


Zelf een mooie of bijzondere foto? Stuur deze naar apbredactie@gmail.com en beschrijf de foto hoe die tot stand is gekomen!

Advertentie
%d bloggers liken dit: