Reddingsbrigades rukken uit voor ‘man overboord’ vanaf zeiljacht op Hoornse Hop

Reddingsbrigades rukken uit voor 'man overboord' vanaf zeiljacht op Hoornse Hop

Vrijdagmiddag kwam een melding binnen bij de Nederlandse Kustwacht over een drenkeling in het Markermeer. Meerdere eenheden, waaronder Reddingstation Wijdenes, zijn hiervoor ingezet.

In eerste instantie was niet duidelijk wat de exacte positie van de drenkeling was. Hierop zijn meerdere eenheden ingezet: Reddingstation Wijdenes, Reddingsbrigade Hoorn, KNRM Marken, KNRM Enkhuizen, Reddingstation Warder, de brandweer, de brandweerduikers, de politiehelikopter, het kustwachtvliegtuig, een ambulance, politie en de traumahelikopter. Ondanks dat er weinig informatie bekend was heeft de reddingboot van Hoorn de drenkeling snel gevonden en aan boord genomen. Het slachtoffer is naar de gereedstaande ambulance en traumahelikopter gebracht voor controle. De drenkeling is in onbekende toestand naar het ziekenhuis vervoerd.

Reddingsbrigades rukken uit voor 'man overboord' vanaf zeiljacht op Hoornse Hop

Reddingboot De Arend (Reddingstation Wijdenes) heeft het zeiljacht van de drenkeling op aanwijzing van de politiehelikopter (Coastguard 04) gevonden en op sleep genomen. Met assistentie van reddingboot Corrie Dijkstra – van Elk (KNRM Enkhuizen) is het jacht afgemeerd in Hoorn. Reddingboot Frans Verkade (KNRM Marken) heeft de vrouw van het slachtoffer van boord gehaald en naar haar man aan wal gebracht.

Foto’s Reddingsbrigade Wijdenes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.