WatZr jij ook?

Wethouder Duurzaamheid Harry Nederpelt gooit een (zaad)bommetje.

WatZr jij ook?

 Met het verspreiden van duizenden bloemzaadbommetjes in 28 gemeenten in Noord-Holland is vandaag de WatZr-campagne gelanceerd. Het doel van de campagne is om inwoners bewust te maken van de effecten van klimaatverandering en daar zelf maatregelen tegen te nemen. Ook wethouder duurzaamheid van Gemeente Medemblik, Harry Nederpelt, watZrt mee.

 Emmers buiten zetten
“Wij nemen als gemeente al veel maatregelen tegen weersextremen, maar ook inwoners kunnen iets doen. Wij ondersteunen hen hierbij met deze campagne. We willen zoveel mogelijk watZrs in de gemeente, want iedere kleine actie, een watZr, maakt een verschil.”

 Een watZr kan van alles zijn: bijvoorbeeld één tegel vervangen door een plantje, of de emmers buiten zetten omdat het vanmiddag hard gaat regenen en het volgende week droog is, of het gebruik van een gieter in plaats van een tuinslang op warme dagen. Op www.watzr.nl is meer informatie, inspiratie en tips te vinden. In de zomerperiode staat vooral het thema hittestress centraal.

%d bloggers liken dit: