Omring organiseert online bijeenkomst Rust Roest

Omring organiseert online bijeenkomst Rust Roest

Naarmate we ouder worden gaan we vaak minder bewegen. Terwijl beweging op latere leeftijd juist erg belangrijk is. Lichamelijke beweging heeft namelijk een positieve invloed op de gezondheid. Daarom organiseert Omring de onlinebijeenkomst Rust Roest op dinsdag 20 april

Voordelen beweging

Lichamelijke beweging is niet alleen goed voor het hart, de bloedvaten en de longen, maar het heeft nog veel meer voordelen. Zo verkleint beweging de kans op chronische ziekten zoals hart- en vaatziekten, diabetes 2 en kanker. Daarnaast verkleint het de kans op afname van de spiermassa en hersenaandoeningen zoals dementie.  

Bewegen op latere leeftijd

Het is soms lastig om voldoende in beweging te blijven op latere leeftijd. Tijdens de themabijeenkomst Rust Roest neemt een geriatrisch fysiotherapeut u mee in de wereld van ouder worden en beweging. U krijgt antwoord op vragen zoals: ‘Hoe zorgt u voor voldoende beweging op latere leeftijd?’, ‘Wat zijn goede oefeningen om lang fit en vitaal te blijven?’ en ‘Hoe kunt u uw lichaam op een goede manier belasten?’

Aan het einde van de bijeenkomst weet u meer over waarom het belangrijk is om te bewegen, welke verouderingsprocessen vertraagd worden door bewegen, hoeveel u moet bewegen en welke sporten en oefeningen u kunt doen om fit en vitaal te blijven.

Datum en tijd

20 april 2021 van 15.00 tot 16.30 uur.

Gratis bijeenkomst
Deelname is geheel gratis.
U kunt zich aanmelden via www.omring.nl/omringpas/trainingen-bijeenkomsten/rust-roest  of door te bellen naar 088 – 206 79 99. 

Foto door Andrea Piacquadio op Pexels.com

%d bloggers liken dit: