55-plussers blijven sporten en bewegen met OldStars

Gemeente Medemblik vindt sporten belangrijk. Daarom moet sporten voor iedereen toegankelijk en voor elk niveau en leeftijd mogelijk zijn. Cees Zeilemaker is trainer, coach en ambassadeur van de OldStars van FC Medemblik. Hij overhandigde het rapport van het Nationaal Ouderenfonds met aanbevelingen over bewegen en ontmoeten van ouderen aan Joset Fit, wethouder van sport.

Zeilemaker doet als ambassadeur een oproep aan senioren vanaf 55 plus om in beweging te komen. Door spelregels aan te passen van bijvoorbeeld voetbal en tennis is sporten voor iedereen toegankelijk. Wethouder Joset Fit is blij met vrijwilligers zoals Cees: ‘fantastisch dat hij zich inzet om ouderen zo lang mogelijk en op een verantwoorde wijze te laten sporten’. Het is belangrijk om goed en gezond ouder te kunnen worden’.

Elkaar missen

In de huidige lockdown lagen de activiteiten van de Oldstars stil. Cees geeft aan dat de deelnemers het bewegen maar ook elkaar ontmoeten erg missen. Sinds begin maart zijn de Oldstars weer voorzichtig met sporten begonnen bij FC Medemblik. Met in achtneming van de corona regels is gestart met het bewegen in duo’s. Wilt u meedoen met de Oldstars of wilt u zelf met uw sportvereniging aansluiten bij dit initiatief. Kijk dan op de website van FC Medemblik www.fcmedemblik.nl.

Oldstars is een initiatief van het Nationaal Ouderenfonds. Er zijn al 400 clubs in Nederland waar u terecht kunt voor verantwoord sporten en bewegen voor 55+. Met OldStars kunt u blijven bewegen op de manier en met de sport die bij u past.

Foto gemeente Medemblik

Advertentie
%d bloggers liken dit: