EXPLOSIE GGD TESTSTRAAT BOVENKARSPEL

EXPLOSIE GGD TESTSTRAAT BOVENKARSPEL
De ingang van de teststraat in Bovenkarspel aan de Middenweg

Bij een teststraat van de GGD in Bovenkarspel (Noord-Holland) is vanochtend om 06:55 uur een explosief afgegaan. De politie gaat uit van een gerichte actie.

Het zou gaan om een metalen pijp die is ontploft, een geïmproviseerd explosief. Op het moment van de explosie was er één beveiliger aanwezig, aldus een woordvoerder van de politie.

Volgens de politie zijn er ramen vernield, maar is niemand gewond geraakt. De ontploffing bij de teststraat aan de Middenweg was om 06.55 uur. De explosie was niet door iedereen gehoord, waaronder mensen die daar in de buurt wonen zo bleek uit een rondvraag op WhatsApp.

De omgeving is afgezet voor onderzoek. De Explosieven Opruimingsdienst van Defensie is opgeroepen om te ondezoeken of er nog andere explosief materiaal aanwezig is.

GGD Hollands Noorden neemt contact op met mensen die voor vandaag een afspraak hebben om in Bovenkarspel zouden worden getest. Later meer informatie…

Eén reactie

  1. De teststraat bevindt zich schuin tegenover de Action. Die winkel kon vandaag eindelijk beperkt opengaan, maar moest de deur toch dicht houden, omdat de weg is afgezet.
    Het gaat om een vrij primitief projectiel. Je zou zo kunnen denken aan een kwajongenstreek of een burger die tegen het testen is en dit op een zeer extreme wijze uit. De schade lijkt ook vrij beperkt.

    Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: