Burgemeester Streng ziet naleving avondklok met vertrouwen tegemoet

Burgemeester Streng ziet naleving avondklok met vertrouwen tegemoet
Burgemeester F. Streng

In het Noordhollands Dagblad van 22 januari zegt burgemeester Frank Streng van de gemeente Medemblik dat “een avondklok op zich een nuttig instrument kan zijn om overbelasting in de zorg te voorkomen”. Volgens Streng moet worden voorkomen dat mensen straks niet meer geholpen kunnen worden als de ziekenhuizen te vol zijn.

De burgemeester verwacht dat de naleving van de avondklok “geen grote problemen” zal opleveren, dat dit nog moet blijken weerhoudt hem niet dit met vertrouwen tegemoet te zien.

Volgens Streng is het de politie die moet handhaven en verlenen boa’s en beveiligers aanvullende diensten.

Eén reactie

  1. Misschien is het een idee om als er teveel druk op de politie komt ondanks de steun van boa’s en beveiligers om de andere taken behoorlijk uit te voeren om dan maar tijdelijk militairen onder te brengen bij boa’s en beveiligers met dan dezelfde bevoegdheden en outfits en er zo uitgebreide steun aan de politie gegeven kan worden.
    Overigens had de avondklok beter in kunnen gaan na het weekend omdat er waarschijnlijk op veel plaatsen nog gewerkt zal moeten worden aan de voorbereiding en de vrijdag zo kort voor het weekend en de zaterdag daar dan minder geschikt voor zijn en er groepen zijn die de avondklok als een provocatie zullen zien en in het weekend dan meer mogelijkheden zullen hebben om daartegen te ageren.

    Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: