Autobranden in Enkhuizen en Hoorn – politie zoekt getuigen

Autobranden in Enkhuizen en Hoorn

Enkhuizen |Hoorn – Op woensdagmorgen bleken drie auto’s in brand te staan bij een autobedrijf aan De Star in Enkhuizen. Twee andere voertuigen liepen door de hitte schade op. In Hoorn vond op woensdagmorgen ook een autobrand plaats op het Gerritsland in Hoorn. Niet alleen deze auto ging in vlammen op, Ook raakten twee auto’s en een woning beschadigd.

De politie zoekt in beide gevallen naar getuigen.

Enkhuizen

Omstreeks 00.30 uur kreeg de politie melding van een mogelijke inbraak bij het bedrijfspand. Hier bleken drie auto’s in brand te staan. De brandweer kwam ter plaatse om de brand te blussen. Door de brand raakten nog twee auto’s, die dicht bij de brandende auto’s stonden,  beschadigd.

De politie stelt een onderzoek in naar de brandsoorzaak. Brandstichting wordt niet uitgesloten.

Getuigenoproep

Eventuele getuigen worden verzocht zich te melden. De politie is bereikbaar op tel.nr. 0900-8844. Anoniem bellen kan ook op 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).


Autobrand in Hoorn met gevolgen

Omstreeks 00.30 uur kreeg de politie melding van een autobrand. Ter plaatse bleek een personenauto in lichterlaaie te staan. De brandweer was uitgerukt om het vuur te blussen. Voordat het vuur uit was, liep de tank van de auto leeg. De brandende benzine liep onder twee andere auto’s. Een van deze auto’s vloog ook in brand. Onder de derde auto stroomde ook brandende benzine. Of er schade is ontstaan aan dit voertuig moet nog worden onderzocht.

Een woning aan het Gerritsland raakte ook beschadigd. Door de hitte knapte het glas in de voordeur.

De politie stelt een onderzoek in naar de brandsoorzaak. Brandstichting wordt niet uitgesloten.

Getuigenoproep

Eventuele getuigen worden verzocht zich te melden. De politie is bereikbaar op tel.nr. 0900-8844. Anoniem bellen kan ook op 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

%d bloggers liken dit: