Op de vlucht na aanrijding met drank | Auto in de tuin | Eenzijdig verkeersongeval met politieauto

Onderdijk – Op zaterdagmiddag ging een 37-jarige man uit Venhuizen er in zijn auto vandoor nadat hij in Onderdijk een aanrijding had veroorzaakt. De man kon worden aangehouden toen hij bij kasteel Radboud in Medemblik alleen nog water voor zich zag.

De man reed in een personenauto door Onderdijk in de richting Medemblik. Vanuit tegengestelde richting kwam een andere personenauto, die een wegversmalling in reed.

De verdachte kon niet meer op tijd remmen en raakte de tegenligger bij de wegversmalling. De bestuurder bleef niet achter om de schade te regelen, maar ging er vandoor in de richting Medemblik. De rit eindigde bij het parkeerterrein van Radboud. Hier loop de weg dood. De bestuurder stapte uit en probeerde lopend weg te komen. Dit lukte niet om hij vast kwam te zitten in de hoek tussen het IJsselmeer en de ingang van de haven.

Bij controle bleek de man alcohol te hebben gebruikt. Hij blies 495 ug/l. Dat is ruim het dubbele van het toegestane maximum van 220 ug/l. Bovendien bleek hij al eerder te zijn gepakt tijdens het rijden onder invloed van alcohol. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Auto in de tuin

Zwaagdijk-Oost – Op zondagmorgen werden bewoners van panden aan de Zwaagdijk omstreeks 01.45 uur opgeschrikt door een harde knal. Toen zij gingen kijken, stond er een auto in een van de voortuinen. De auto was klaarblijkelijk van de weg geraakt, had een hek en een reclamebord meegenomen en was in het groen tot stilstand gekomen.

De bestuurder van de auto was niet op de plaats van het ongeval achtergebleven, maar was weggelopen. Toen de politie op zoek ging naar de bestuurder, meldde hij zichzelf. Het ging om een 32-jarige man uit de gemeente Medemblik. Hij bleek alcohol te hebben gebruikt. De man blies maar liefst 875 ug/l. Dat is vier maal het voor hem geldende maximum van 220 ug/l.

Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Eenzijdig verkeersongeval met politieauto

Zuidoostbeemster – Bij een eenzijdig verkeersongeval raakten twee politiemensen licht gewond. Het ongeval vond plaats op de Purmerenderweg in Zuidoostbeemster.

Omstreeks 01.05 uur was een politieauto onderweg naar een melding van een brand. Op de Purmerenderweg ter hoogte van de oprit naar de N244 was de auto van de weg geraakt en tegen een boom tot stilstand gekomen. Het voertuig had zichtbaar zware schade aan de voorzijde.

De 37-jarige bestuurder kon op eigen kracht het voertuig verlaten. Aangezien de verwondingen van de 30-jarige passagiere zich aanvankelijk ernstig aan lieten zien, werd de politieauto door de brandweer open geknipt. De agente zat overigens niet bekneld.

Beide slachtoffers zijn overgebracht naar het ziekenhuis. Uit onderzoek bleek er geen sprake te zijn van ernstig letsel. Beide politiemensen zijn ter observatie opgenomen.

Een onderzoek wordt ingesteld naar de toedracht van het ongeval.

%d bloggers liken dit: