Enkhuizen betovert in de gezellige feestmaanden

Enkhuizen betovert in de gezellige feestmaanden

Winters aanblik met sneeuwval van het Nederlandse stadscentrum van Enkhuizen met kerk, toren en winkels in Nederland – Foto aangeleverd door Edith Hartog

Veel gezelligheid, lichtjes, kerstdecoraties, sfeervolle evenementen, extra winkelmomenten en prachtig aangeklede etalages, dat belooft de Enkhuizer binnenstad haar bezoekers in de maanden november en december.

Voor het meest recente overzicht van alle evenementen in de maanden november en december en alle details verwijzen wij u graag naar de website www.betoverendenkhuizen.nl

Betoverende evenementen:

 • 20, 26 en 27 november          Pietendorp in het Zuiderzeemuseum
 • 26 en 27 november                Sint Nicolaas wandeltocht
 • Zaterdag 3 december             Pieteninvasie
 • Zaterdag 10 december           Winterfair
 • Zondag 11 december             Ugly Xmas Sweater Run
 • Zaterdag 17 december           Enkhuizen bij Kaarslicht
 • Zaterdag 18 december           Kerstkoopzondag
 • 17 en 18 december                Sprookjeswinterland
 • Zaterdag 24 december           Kerstbal bij Herberg De Compagnie
 • 24 dec. t.m. 8 januari             Sprookjeswinterland
 • v.a. 26 december                   Zuiderzeelicht in het Zuiderzeemuseum

De Enkhuizer binnenstadsondernemers komen je graag tegemoet met extra winkelopenstellingen in deze feestelijke periode. Onderstaand tref je een opgaaf van de openingstijden buiten de reguliere winkelopeningstijden.

Extra winkelmomenten:

 • Donderdag 1 december         extra koopavond
 • Vrijdag 2 december                koopavond
 • Zondag 4 december               koopzondag
 • Vrijdag 9 december                koopavond
 • Zondag 11 december             extra koopzondag
 • Vrijdag 16 december              koopavond
 • Zondag 18 december             extra koopzondag met entertainment
 • Donderdag 22 december       extra koopavond
 • Vrijdag 23 december              koopavond

Lees hieronder verder.

Pietendorp in het Zuiderzeemuseum op 20, 26 en 27 november:

Muziekpieten, Postpieten, Schoolpieten, Danspieten en Hengelpieten, ze zijn er weer allemaal bij. Ze nemen hun intrek in het buitenmuseum. Dat betekent huizen vol pakjes en een pepernotenbakkerij die op volle toeren draait!

Sint Nicolaas Wandeltocht op 26 en 27 november:

De Sint Nicolaaswandeltocht start vanuit Het Station Enkhuizen. Je kunt gratis parkeren achter het station. Maar het is ook gemakkelijk met de trein te bereiken. De Sint Nicolaas wandeling wordt jaarlijks georganiseerd door wandelvereniging De Haringstadters.

Pieteninvasie op zaterdag 3 december:

Deze zaterdag is een uitstekend moment om je laatste Sint Nicolaasaankopen te doen. Je krijgt namelijk hulp bij het uitzoeken van de leukste cadeaus, advies bij het kiezen van het lekkerste broodje, je zakken worden volgestopt met pepernoten en je kunt selfies maken met pieten (als je dat durft tenminste).

            Winterfair op zaterdag 10 december

𝐌𝐞𝐞𝐫 𝐝𝐚𝐧 𝐡𝐨𝐧𝐝𝐞𝐫𝐝 𝐤𝐫𝐚𝐦𝐞𝐧 𝐤𝐞𝐫𝐬𝐭– 𝐞𝐧 𝐰𝐢𝐧𝐭𝐞𝐫𝐬𝐟𝐞𝐞𝐫!

De markt met ruim 100 kramen staat opgesteld in de belangrijkste winkelstraten van Enkhuizen, te weten de Westerstraat en een deel van de Vijzelstraat.

Je vindt er voornamelijk sfeervolle (kerst)decoratie, cadeau-artikelen, feestelijke mode en accessoires. Er is een mooie selectie gemaakt van kooplieden die echt binnen het thema kerst/winter/feest passen.

Gedurende de markttijden is er mooi en sfeervol entertainment.

Crazy Ugly Xmas Sweater Run op zondag 11 december

Kijk ze gaan! Dwars door de binnenstad in hun lelijkste kersttruien rennen ze. Een knotsgekke race. Leuk om naar te kijken.

Enkhuizen bij Kaarslicht op zaterdag 17 december:

Enkhuizen bij kaarslicht is een van de meest sfeervolle avonden van het jaar. Tussen 19.00 en 21.00 uur is alle straatverlichting rond ’t Suud gedoofd. Duizenden kaarsjes verlichten dan de charmante vissersbuurt van Enkhuizen. Laat je betoveren door de sprookjesachtige sfeer en de vele huiskamerconcerten en wandelende attracties op de route.

Sprookjeswinterland op 17 en 18 december en van 24 december t.m. 8 januari:

Tijdens Sprookjeswinterland wordt het hele park omgetoverd in warme winterse sferen met vele originele decoraties. Zing uit volle borst mee met de bewoners van ‘Berenwinterland’ of ontdek de huiskamer van de Kerstman in één van de huisjes van het entreeplein. Bij binnenkomst van het park staat een kerstboom van maar liefst 15 meter hoog. Door het hele park zorgen vele duizenden sfeerlichtjes en honderden lantaarntjes voor een feeëriek schouwspel.

Kerstbal Herberg De Compagnie op zaterdag 24 december

Comeback van het jaarlijkse evenement. Er wordt uitgepakt met een leuke live act om de kerstdagen goed te beginnen! Kom gek verkleed, drink lekkere shotjes en begin de feestdagen met een echte feestdag! Entree is gratis.

Zuiderzeelicht in het Zuiderzeemuseum van 26 december t.m. 8 januari

Toen de zee van ijs was neemt je mee naar de winter van 1849 en vertelt het verhaal van drie vissers die veertien dagen op een ijsschots ronddreven. Dit waargebeurde verhaal over hoop, liefde en verlies komt tot leven via licht, beeld en geluid. Wandel door de sfeervolle donkere straatjes in het buitenmuseum en beleef het verhaal tijdens Zuiderzeelicht.

Alle evenementen, tijden, details en bijzonderheden vindt u op www.betoverendenkhuizen.nl

 • Foto aangeleverd door Edith Hartog
Advertentie
%d bloggers liken dit: