Gestolen spullen in auto | Twee aanhoudingen bij hennepkwekerij

Hoorn – De politie heeft maandagochtend rond 10.00 uur een man aangehouden na een verkeerscontrole op de Maelsonstraat in Hoorn. Vanwege het rijgedrag werd de bestuurder aan de kant van de weg gezet.

Bij controle bleek de bestuurder geen rijbewijs te hebben. Uit een speekseltest bleek de man ook onder invloed van drugs te verkeren. Nader onderzoek door het NFI moet uitwijzen wat de man gebruikt had. Daarnaast werden er goederen afkomstig van diefstal in de auto gevonden.

Hierop is de man aangehouden en voor onderzoek meegenomen naar het politiebureau.

Twee aanhoudingen bij hennepkwekerij

Hoorn – Op vrijdagavond hield de politie twee mannen aan op verdenking van hennepteelt in een woning aan de Vijzelmolen in Hoorn. Het gaat om een 27-jarige man uit Hoorn en een 26-jarige Heerhugowaarder.

Op vrijdagavond omstreeks 19.30 uur kreeg de politie een tip dat verdachte personen een woning aan de Vijzelstraat binnen waren gegaan. Men vermoedde een inbraak. Toen de politie naar deze woning reed, kwam juist uit die richting een personenauto aanrijden. De bestuurder en zijn auto werden gecontroleerd. In de auto bleken attributen te liggen voor hennepteelt, zoals schakelmateriaal en lampen. De man werd aangehouden. De politie nam de spullen en de auto in beslag.

Bij de woning bleek de voordeur op een kier te staan. De politie riep of er iemand binnen was. Ze hoorden wel gestommel, maar er verscheen vooralsnog niemand. Pas toen er werd gedreigd een politiehond in te zetten, liet de tweede verdachte zich zien. Ook hij werd aangehouden.

Bij controle bleek de woning ingericht te zijn als hennepkwekerij. Een onderzoek naar de kwekerij wordt nog nader ingesteld.

%d bloggers liken dit: