Hennepkwekerij

Zwaag – In een woning aan de Kosterstuin in Zwaag heeft de politie op woensdag rond 09.30 uur een hennepkwekerij aangetroffen.

In twee slaapkamers en op de zolder trof de politie ruim 600 hennepplanten aan. De hennep en de bij de kwekerij behorende apparatuur werden in beslag genomen. In de woning was een 26-jarige man aanwezig. Deze verdachte, zonder vaste woon of verblijfplaats, is aangehouden. Wat de man te maken heeft met de hennepkwekerij wordt onderzocht. Bij controle bleek er sprake te zijn van diefstal van stroom.

Later op de dag is het hennepteam van de politie Noord-Holland ook op de Boekert in Oosterblokker in actie gekomen. Op de zolder van deze woning is een kweekruimte aangetroffen. Geen planten maar wel een grote hoeveelheid stekkenblokjes. In deze blokjes worden hennepplanten gekweekt.

Een lid van het hennepteam:“Uit sporen konden we zien dat er eerdere oogsten zijn geweest”

De politie doet onderzoek hoeveel dit er zijn geweest in deze hennepplantage. Bij deze kwekerij zijn nog geen verdachten aangehouden.

%d bloggers liken dit: