Hennepkwekerij in Bovenkarspel, Hoorn en Midwoud | Man gewond na gasexplosie Hoorn | Ontruiming na brand in bestelbusje

Hoorn – Op woensdagmorgen deed de politie onderzoek in een woning aan de Pergola in Hoorn. In de woning vond de politie een in werking zijnde hennepkwekerij. De politie kwam de kwekerij op het spoor na een tip.

In de woning trof de politie in drie ruimtes professioneel opgezette hennepkwekerijen aan met in totaal 100 planten. De hennep en de bij de kwekerij behorende apparatuur (lampen, filters e.d.) werden in beslag genomen.

Bij controle bleek er bovendien sprake te zijn van diefstal van stroom. In de woning trof de politie een 59-jarige bewoonster aan.

Zij is aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Hier is zij inmiddels in verzekering gesteld.

Hennepkwekerij in woning Midwoud

Midwoud – De politie heeft donderdag in een woning aan het Kerkelaantje in Midwoud een hennepkwekerij ontdekt. In het pand werden ruim 400 planten aangetroffen en ongeveer 800 hennepstekken.

Een speciaal bedrijf heeft de kwekerij ontruimd. Ook was er sprake van diefstal stroom. De politie heeft een 45-jarige man, die in de woning aanwezig was, aangehouden. Zijn rol bij de hennepkwekerij zal worden onderzocht.

Man gewond na gasexplosie Hoorn

Hoorn – Een 52-jarige man uit Hoorn is dinsdagavond rond 19.30 uur gewond geraakt bij een gasexplosie in een woning aan de Johannes Poststraat in Hoorn.

Het betrof een leegstaande woning. Onbekend is wat de man in de woning deed. Na onderzoek door de politie is de man op een adres elders in Hoorn aangetroffen. De verdachte had diverse brandwonden en is naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft de man nog niet gesproken. Mensen met informatie en / of getuigen kunnen bellen met 0900-8844.

Hennepkwekerij

Bovenkarspel – Op woensdagmorgen deed de politie onderzoek in een woning aan de Bourgondiëweg in Bovenkarspel. In de woning vond de politie een in werking zijnde hennepkwekerij.

De politie kwam de kwekerij op het spoor na een tip over geluid van ventilatoren. Ter plaatse bleek de woning ook meer warmte uit te stralen dan andere woningen.

In de woning trof de politie in drie ruimtes professioneel opgezette hennepkwekerijen aan met in totaal 375 planten. De hennep en de bij de kwekerij behorende apparatuur (lampen, filters e.d.) werden in beslag genomen.

Bij controle bleek er bovendien sprake te zijn van diefstal van stroom.

In de woning trof de politie een 53-jarige vrouw (zonder vaste woon- of verblijfplaats) aan. Zij is aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Hier is zij inmiddels in verzekering gesteld.

Ontruiming na brand in bestelbusje

Hoorn – In een bestelbusje aan de Emmalaan in Hoorn is dinsdagavond rond 22.00 uur brand ontstaan. De oorzaak van de brand is niet bekend en dit zal worden onderzocht.

Er was echter sprake van vier cilinders met onbekende inhoud in het busje. Vanwege het mogelijke explosiegevaar van de verhitte cilinders, werden achttien woningen ontruimd. De brandweer koelde de cilinders in het busje met bluswater, terwijl de bewoners werden opgevangen in en buurthuis. Rond 01.15 uur was het mogelijke gevaar geweken en begeleidden we alle bewoners weer terug naar hun woningen.
Het voertuig is door de politie weggesleept voor onderzoek. Mensen met informatie en / of getuigen kunnen bellen met 0900-8844.