Corina Sas Fotografie: Had ik mijn camera maar mee

Had ik mijn camera maar mee

Soms heb je onderweg wel eens van die situaties dat je denkt had ik mijn camera maar mee! Iedereen heeft dat wel eens gedacht. Wat ik tegen me zelf dan zeg: “de volgende keer beter” en er geen aandacht meer aan schenken.

Maar deze avond was anders, waarom? De kleur van de lucht? Dacht ik aan eerdere ervaringen, dat ik de camera niet mee had? Geen idee! 

Het was sportavond en ineens bedacht ik, kijkende naar de lucht, om de camera maar mee te nemen. Want je weet maar nooit. 

Al rijdende op de doorgaande weg in mijn dorp zag ik een soort van ballon in de lucht hangen. Maar na nog eens goed te kijken drong het tot me door dat dit zon moest zijn. De auto dan toch maar aan de kant gezet en dan wachten totdat de andere auto’s mij zijn gepasseerd. Daar werd ik best ongeduldig van. Moest ik dan op sport vertellen waarom ik te laat was: “ja sorry hoor, moest zo nodig een foto maken.”

Toch was het maar goed dat ik op deze plek was gestopt, want deze weg is geen rechte weg. Dat kun je op de foto zien. Er zitten in deze weg flauwe bochten die slingerend, langs de sloot en de grens van de polder “Het Grootslag”, Oost en West met elkaar verbindt. Ik vervolgde de weg verder en zag de zon achter de lintbebouwing verdwijnen.

En ja, ik had deze keer mijn camera mee!

Foto gemaakt 20 oktober 2022.

Corina Sas

Ontdek meer van Andijk | APB | Andijker Nieuws Net

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder