Corina Sas Fotografie: Sinterklaas is weer in het land

Een bonte stoet reed door het dorp. Het is niemand ontgaan afgelopen weekend: Sinterklaas is weer in het land. Sinterklaas werd samen met zijn hulppieten ook in Andijk feestelijk onthaald. 

De Sint en hoofdpiet zaten  in een met lichtjes versierd rijtuig. De pieten die mee waren hadden zich mooi uitgedost. Er werd gedanst, gezongen en muziek gemaakt. Er reden mooie verlichte auto’s mee met vele pakjes. 

Kinderen stonden vol verwachting langs de weg, om de Sint met zijn gevolg te ontmoeten. Zou de goede Sint nog komen?

Een aantal tekst regels uit een oud sinterklaasliedje schrijft daar ook al over: ….”Zou de goede Sint nog  komen, nu het weer zo lelijk is. Nu het weer zo lelijk is”. Want het weer was lelijk!

Op de ontmoetingsplaats waar Sinterklaas van de auto in het rijtuig ging overstappen, hing een vrolijke stemming: De Pietenband speelde de instrumenten warm en vrolijke paraplu’s werden uitgedeeld voor enige bescherming tegen de regen. De danspieten oefenden nog even de pasjes, iedereen was er klaar voor!

De optocht kon beginnen: Sint en Piet zwaaiden nog even voordat ze het rijtuig instapten. De andere pieten er achteraan met een vrolijk verlichte step, motor of fiets, auto of muziekkar. 

En de regen? Die hield aan. De lens van de camera was dan ook niet droog te houden. En diezelfde  regendruppels op de lens lijken op de foto’s,  zeer gepast, als grote pepernoten en suikergoed uit de lucht te vallen. 

De bonte vrolijke stoet reed, ondanks die regen, toch door het dorp!

Welkom Sinterklaas!

Foto’s gemaakt 18 november 2023.

Corina Sas

Ontdek meer van Andijk | APB | Andijker Nieuws Net

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder