Corina Sas Fotografie: Dezelfde molen maar in een ander licht

Foto’s Corina Sas Fotografie – All Rights Reserved

Dezelfde molen, maar in een ander licht

Twee jaar geleden had ik het stoomgemaal van Medemblik  gefotografeerd. Het museum was door middel van lampen  in mooie feeërieke kleuren gehuld. Dit doet men ieder jaar als afsluiting van het museumseizoen.  Een heel mooi gezicht! Toen ik ook ontdekte dat de molen van Wervershoof ook mooi verlicht werd, had ik bedacht om die ook op de gevoelige plaat vast te leggen.

De volgende avond er op af: veiligheidshesje aan en zaklampje, eigenlijk hoofdlampje, mee. Het viel niet mee om het geheel een beetje leuk op de gevoelige plaat vast te leggen, er moest ook goed op het verkeer gelet worden. Maar eenmaal gesetteld kon het feest beginnen.

Na een aantal plaatjes tussen de voorbije voertuigen gemaakt te hebben, dacht ik dat het best leuk zou kunnen zijn om de foto’s met een langere sluitertijd te maken en dan wachten totdat er verkeer voorbij zou komen.

Hier het resultaat: de mooi verlichte molen die omringt wordt met rode en gele lichtstrepen van het voorbij gaande verkeer. Het licht van de lantaarnpaal doet ook mee. Dat vormt een mooie ster.

Ruim een week later was ik weer naar diezelfde plek gegaan. Dat viel tegen! De gekleurde lampen hadden weer plaatst gemaakt voor “gewone verlichting”. 

Toch was ik op dezelfde plek gaan staan, en heb gewacht op verkeer…

Vanuit de verte hoorde ik een sirene die steeds luider werd en weldra reed er met snelheid een hulpverleningsauto met zwaailicht voorbij. De omgeving was even gehuld in blauw licht. Wat zal het resultaat zijn?

 Op de foto wordt de molen “De Hoop” geaccentueerd met rode horizontale strepen van de achterlichten van de auto. Het blauwe zwaailicht weerkaatst op een ijzeren paal en verdwijnt als een waas in de verte. In de lucht blijft het blauwe licht op de foto even hangen. 

Dezelfde plek, maar de molen in een heel ander licht. 

Foto’s gemaakt 5  en 15 november 2021.

Corina Sas

Ontdek meer van Andijk | APB | Andijker Nieuws Net

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder